Inspectorul a emis un verdict favorabil societățiile pe care o controla în urma anchetei deschise după moartea unui angajat la o exploatație forestieră în vara lui 2023. La schimb, el a alimentat gratuit cu carburant de la un alt punct de lucru al societății, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, relatează News.ro.

Ofițeri DGA Foto: AGERPRES

Vineri, ofițerii DGA, sunt coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, au realizat trei percheziții la domiciliul unui inspector de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Buzău Compartiment S.S.M., a unui administrator al unei societăţi comerciale, precum şi asupra unui sediu secundar și punct de lucru al societăţii comerciale respective.

De asemenea, în ancheta de dare și luare de mită au fost emise mandate de aducere pe numele a trei persoane.

Un inspector din cadrul ITM Buzău a fost reținut de procurori pentru luare de mită și urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

„În urma producerii unui accident de muncă urmat de decesul unei persoane, în luna august a anului 2023 cu ocazia desfăşurării activităţii de cercetare a accidentului de muncă produs în cadrul activităţilor economice desfăşurate în cadrul societăţii, inspectorul de muncă din cadrul ITM Buzău a îndeplinit un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, în scopul emiterii unor concluzii favorabile şi neconforme cu realitatea faptică, pentru a-l exonera pe administratorul societăţii comerciale de tragerea la răspundere penală”, precizează procurorii.

La schimb pentru decizia favorabilă, inspectorul „a alimentat gratuit cu carburant de la unul dintre punctele de lucru ale societăţii comerciale în cadrul căreia a fost produs accidentul de muncă”.

Tribunalul Buzău urmează să se pronunțe privind solicitarea procurorilor de dispune arestarea preventivă a funcționarului.