O investigație Hotnews a dezvăluit vineri cum candidatul coaliției PSD - PNL, medicul Cătălin Cîrstoiu, are un apartament la mare, unul la munte, două în București și mai multe mașini de top puse nu pe declarația de avere, ci pe firmele sale și ale soției.

Cirstoiu si apartamentele din complexul CaeliaFoto: Colaj foto

Apartamentul de la mare se găsește la Mamaia, lângă Hotelul Rex. Este în complexul Caelia din stațiunea Mamaia, Constanța.

„Caelia - the hotspot of fabulousness” - „punctul fierbinte al fabulosului”, se intitulează prezentarea oficială a investiției imobiliare.

Chiar și pentru standardele din Mamaia, unde anarhia imobiliară reclamată inutil de arhitecți a produs blocuri care aproape că ”ies din apă”, Caelia este un ansamblu bine plasat.

În filmul de prezentare al Caelia, valurile Mării Negre băteau sub balcoanele proprietarilor. Între timp însă, plaja s-a extins, a crescut în adâncime. Blocul e mai departe de apă, dar a rămas primul până la mare, despărțit doar de plaja astăzi goală, plină de șezlonguri în timpul sezonului.

Conform publicației constănțene Info Sud-Est blocul construit chiar în fața plajei din Mamaia a reprezentat „afacerea secretă a lui Radu Mazăre” și „raiul milionarilor”. Mai mulți politicieni au acolo apartamente. Printre ei, Vasile Blaga, fost ministru de Interne, actual europarlamentar PNL.

Cătălin Cîrstoiu a pus acest apartament din complexul Caelia pe Anemona Clinical Services SRL. Firma e deținută în proporție de câte 50% de către Cătălin Cîrstoiu și soția sa. Anemona a raportat un profit de 79.000 euro pe 2022 și are un singur angajat.

Puteți citi aici investigația Hotnews, precum și reacția candidatului PSD-PNL la primăria Capitalei când a fost întrebat de mașinile și casele sale.