O tânără din București ar fi făcut diverse intervenții de chirurgie estetică, deși nu are pregătire, victime fiind cel puțin 20 de femei, conform Poliției Capitalei.

Masina de politieFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Potrivit polițiștilor, tânăra din București a exercitat ilegal profesia de medic din 16 august 2022 și până în prezent.

„Fără a deține un titlu oficial de calificare în medicină, ar fi exercitat profesia de medic pe teritoriul țării noastre, prin efectuarea, în mod repetat, de intervenții chirurgicale estetice minim invazive, în alte condiții decât cele legale. (...) ar fi desfășurat acte specifice profesiei de medic plastician/estetician sau dermatolog, pentru cel puțin 20 de femei, constând în injectări cu acid hialuronic, precum și alte proceduri, la un sediu fără autorizație sanitară de funcționare din Capitală, cât și la un sediu din județul Constanța”, spune Poliția Capitalei.

În urma serviciilor prestate, tânăra din București a obținut venituri de aproape 20.000 de lei.

Ea a fost ridicată și dusă la audieri, iar cercetările continuă sub supravegherea Parchetului Judecătoriei Sectorului 2, pentru infracțiunile de exercitare fără drept a unei profesii sau activități și înșelăciune.

Tânăra din București are peste 3.000 de urmăritori pe Instagram, acolo unde își promova diferitele servicii pe care le oferea în mod ilegal, ultima postare de pe cont fiind făcută chiar marți.

Femeia, în vârstă de 31 de ani, a fost reținută pentru 24 de ore, și urmează să fie prezentată instanței (cu propunere de arestare preventivă, control judiciar sau altă măsură).

Ea a fost amendată cu 70.000 de lei de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) București.

„În contextul efectuării percheziției domiciliare, au fost prezenți și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică București, care au constatat lipsa documentelor de reglementare sanitară și a autorizațiilor de funcționare, femeii în cauză fiindu-i aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 70.000 de lei, conform HGR 817/2011”, au mai transmis autoritățile.