Meteorologii anunţă vânt puternic şi ploi, în cea mai mare parte a ţării, până vineri seară, fiind emise şi două avertizări cod galben.

Ploaie torentialaFoto: Shutterstock

Conform meteorologilor, începând de miercuri, de la ora 10.00, și până vineri, la ora 21.00, temporar vor fi intensificări ale vântului - cu viteze în general de 45...55 km/h - în cea mai mare parte a țării, iar la munte rafalele vor depăși 60...70 km/h.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), va ploua în special în vestul, centrul și nordul țării, unde local vor fi cantități de apă de 10...15 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă de la munte.

Meteorologii au emis şi două avertizări cod galben de vânt puternic, una dintre acestea fiind în vigoare miercuri, între orele 10.00 - 22.00. În acest interval, vântul va avea intensificări în Banat, în sudul Crișanei, în cea mai mare parte a Moldovei, în Carpații Meridionali și de Curbură. Vor fi viteze în general de 55...65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 90 km/h, conform ANM.

Cea de a doua avertizare cod galben va fi în vigoare în perioada miercuri, ora 22.00 - joi, ora 10.00. În această perioadă, vântul va avea intensificări în Banat, în sudul Crișanei și în Carpații Meridionali. Vor fi viteze în general de 55...65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 90 km/h, conform ANM.

Cum va fi vremea în București

În Bucureşti, miercuri, temperaturile vor fi în jurul celor specifice acestei date, astfel încât maximă va ajunge la14...16 grade, iar cea minimă va fi de 4...6 grade. Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua (viteze în general de 40...45 km/h).

Joi, vremea se va încălzi. Cerul va avea înnorări temporare ziua, când vor fi posibile averse slabe. Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe parcursul zilei (viteze în general de 40...50 km/h). Temperatura maximă va fi de 19...20 de grade, iar cea minimă va fi de 4...7 grade.

În cursul zilei de vineri, potrivit ANM, vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 23...24 de grade.