Un funcţionar al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Ialomiţa a fost reținut după ce a fost prins în flagrant când primea 600 de lei mită de la o persoană, pentru a atesta în fals că are un copil în plasament, astfel încât să primească indemnizaţia. Conform anchetatorilor, a fost a patra lună în care funcţionarul a primit mită de la aceeași persoană.

Sediul DGAFoto: AGERPRES

Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) a anunțat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că ofiţerii de poliţie judiciară de la Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa, sub coordonarea unui procuror, au prins în flagrant un funcţionar public în timp ce primea mită. Este vorba despre un angajat al DGASPC Ialomiţa, care a primit suma de 600 de lei de la o persoană.

Conform sursei citate, cel de la care a primit mita, care este și denunțătorul, avea în îngrijire un copil aflat în plasament și plecat de la domiciliul acestuia. Pentru a primi în continuare indemnizaţia de îngrijitor, angajatul DGASPC i-a cerut, lunar, suma de 600 de lei.

Potrivit DGA, era a patra lună în care persoana respectivă i-ar fi dat câte 600 de lei din indemnizaţia de îngrijire a minorului.

Funcţionarul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru luare de mită.