Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, marţi, cererea fostului primar din Baia Mare Cătălin Cherecheş de strămutare a dosarului în care a atacat printr-o cale extraordinară decizia definitivă de condamnare la cinci ani de închisoare. Contestaţia în anulare trebuie judecată de Curtea de Apel Cluj, însă Cherecheş a solicitat strămutarea procesului.

Fostul primar Catalin Chereches, adus în RomaniaFoto: Inquam Photos / Cornel Putan

Instanța supremă a respins ca nefondată cererea fostului primar de strămutare a dosarului, astfel că acesta va rămâne la Curtea de Apel Cluj, instanță care va judeca contestația în anulare formulată de avocații lui Cherecheș.

Cătălin Cherecheş a dat statul în judecată la CEDO pentru că i s-ar fi încălcat dreptul la un proces echitabil, a anunțat, marți, avocatul acestuia.

În 13 martie, Parchetul General din Munchen a decis extrădarea lui Cătălin Cherecheș, la solicitarea autorităților din România. Cătălin Cherecheş a fost adus în România în 19 martie, iar din 20 martie este încercerat la Penitenciarul Rahova, unde stă în perioada de 21 de zile de carantină.

În noiembrie anul trecut, fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș a reușit să fugă din țară, prin Vama Petea, cu câteva ore înainte de a fi condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, el folosind cartea de identitate a unui verișor.