​Liderul AUR a reacționat marți după un editorial semnat de jurnalistul Cătălin Tolontan, în care acesta a scris că nu e normal „să punem la îndoială capacitatea românilor de a îndeplini cerințele de bază ale calității de cetățean” doar pentru că votează ceea ce nu le place altor oameni.

George Simion, co-presedinte AURFoto: AGERPRES

Cele două recente sondaje de opinie, care îi indică pe politicienii de la AUR pe primul în opțiunile tinerilor și pe Cristian Popescu Piedone lider în cursa pentru București, au adunat puternice reacții publice. Mulți oameni au negat sondajele sau au considerat că ele sunt rezultatul faptului că cei care votează nu sunt suficient de educați.

Într-un articol de opinie publicat marți, în HotNews.ro, ziaristul Cătălin Tolontan a scris că a nega sondajele „e un refuz de cunoaștere”. În plus, a considera că opțiunea de vot a tinerilor este mediocră reprezintă, de asemenea, o eroare, a fost părerea jurnalistului. „Dacă ne pierdem încrederea în capacitatea semenilor noștri de a îndeplini cerințele de bază ale calității de cetățean, atunci dăm puterea pe mâna unei aristocrații, nu?”, a scris jurnalistul.

George Simion a reacționat. El a interpretat în propria cheie articolul HotNews.ro. Aflat în mașină, liderul AUR s-a filmat și a spus pe TikTok:

„A scris domnul Tolontan un editorial în care a spus cât de rău e dacă câștigă AUR alegerile. Domnu’ Tolontan, i-ați susținut pe toți ăștia care ne-au condus până acum. E timpul să vă opriți!”.

@georgesimionoficial

Domnule Tolontan

sunet original - GEORGE SIMION

Reacția redacției HotNews:

„Dacă politicienii ne spun să ne oprim înseamnă că suntem pe drumul cel bun. Iar să ceri oprirea opiniilor cu care nu ești de acord nu e un semn încurajator pentru temperamentul public al unui politician dintr-o țară UE”.