Fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheş, care în urmă cu o săptămână a fost extrădat din Germania pentru a executa în România pedeapsa de cinci ani de închisoare pentru luare de mită, a dat statul în judecată la CEDO.

Cătălin Cherecheș a fost predat autorităților româneFoto: Inquam Photos / Cornel Putan

Anunțul a fost făcut marți de către Răzvan Doseanu, avocatul lui Cătălin Cherecheș.

Conform avocatului, Cherecheș a dat România în judecată la CEDO pentru că i s-ar fi încălcat dreptul la un proces echitabil.

„Cererea este înregistrată la CEDO, este o informație în premieră, există deja înregistrată o cauză Cherecheș contra România la Curtea Drepturilor Omului. Va fi prezentată în curând public, e o chestiune doar de câteva zile”, a declarat avocatul fostului primar din Baia Mare.

Marți dimineață, Cătălin Cherecheș, încarcerat la Penitenciarul Rahova, a dat o declarație prin videoconferință în fața magistraților instanței supreme.

În 13 martie, Parchetul General din Munchen a decis extrădarea lui Cătălin Cherecheș, la solicitarea autorităților din România. Cătălin Cherecheş a fost adus în România în 19 martie, iar din 20 martie este încercerat la Penitenciarul Rahova, unde stă în perioada de 21 de zile de carantină.

În noiembrie anul trecut, fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș a reușit să fugă din țară, prin Vama Petea, cu câteva ore înainte de a fi condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, el folosind cartea de identitate a unui verișor.