Un avion TAROM care zbura pe ruta București-Chișinău a fost nevoit să se întoarcă pe Aeroportul Henri Coandă din motive tehnice, după ce a fost lovit de un fulger, potrivit Boarding Pass. Compania de stat a confirmat luni dimineața incidentul.

Avion TAROMFoto: MI News & Sport / Alamy / Alamy / Profimedia

Incidentul a avut loc duminică noapte, când avionul TAROM Boeing 737-800NG trebuia să zboare de la București către Chișinău.

Aeronava a decolat duminică la ora 22.10 și urma să aterizeze pe Aeroportul Internațional Chișinău la 23.15.

Avionul TAROM a revenit pe Aeroportul Otopeni la o oră și opt minute de la decolare, după ce piloții au transmis controlorilor de trafic aerian că trebuie să se întoarcă deoarece aeronava ar fi fost lovită de un fulger.

„Cursa ROT209 OTP2005 (Bucureşti/Otopeni- Chişinău) Boeing 737-700 a avut aseară 3 ore şi 10min întârziere din motive tehnice. la decolare, pe fondul condiţiilor meteo, avionul a fost lovit de fulger. În aceste circumstanţe, odată cu informarea primită de la piloţi, s-a renunţat la zbor, iar avionul Boeing 737- 82R a revenit la sol, în Bucureşti, şi a fost trimis la inspecţie tehnică”, a anunţat luni dimineaţă compania Tarom, conform News.ro.

O nouă aeronavă, Boeing 737, în care au fost îmbarcaţi toţi cei 53 de pasageri, a decolat de pe Aeroportul Internaţional Otopeni iar cursa a fost efectuată.

„Niciun pasager sau membru al echipajului de bord nu a fost afectat. Avionul iniţial este acum în proces de verificări tehnice. În acest context menţionam faptul că, în baza utilizării lor esenţiale, aeronavele sunt construite cu structură adecvată protecţiei faţă de acest tip de incidente iar fulgerele nu le pot afecta la nivel de producere a unor defecţiuni majore care să pună în pericol activitatea de zbor”, a precizat compania de stat.