O instanță de la Judecătoria Sectorului 1 a respins sâmbătă propunerea procurorilor de a-l plasa în arest preventiv pe fostul prefect de Gorj Dan Ilie Morega, aflat sub control judiciar după ce a fost prins de mai multe ori la volan, deși are permisul retras din motive medicale. Mai mult, Ilie Morega este acuzat că a agresat, vineri, o jurnalistă, acesta fiind cercetat pentru infracțiunile de lovire sau alte violenţe.

Decizie instanțăFoto: Sergey Mironov / Alamy / Alamy / Profimedia

Instanța a decis sâmbătă punerea acestuia în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar Morega este obligat „să poarte permanent un dispozitiv electronic de supraveghere”. Sentința nu este definitivă, ea poate fi contestată în termen de 48 de ore.

Instanța a anunțat că „respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, vizând înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive, cu privire la inculpatul Morega Dan-Ilie, ca nefondată”.

De asemenea, a spus că „înlocuiește măsura controlului judiciar, dispusă prin ordonanța nr. 2404/160/P/2024, din data de 13.03.2024, a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucurețti, faţă de inculpatul Morega Dan-Ilie, ... , cu măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, de la data rămânerii definitive a prezentei”.

Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, vineri după-amiază, Poliţia Târgu Jiu a fost sesizată de către o femeie în vârstă de 34 de ani, din localitate, că, în timp ce se afla în timpul serviciului, a fost agresată fizic de un bărbat, în vârstă de 78 de ani, din municipiu.

Jurnalista agresată este de la postul de televiziune Digi24:

Ea a mers la biroul lui Dan Ilie Morega pentru a obţine o declaraţie de la fostul prefect, iar bărbatul a lovit-o şi a dat-o afară din clădire. La scurt timp după acest incident, Morega i-a ameninţat pe jurnalişti că „vor răspunde toţi penal”, scrie News.ro.

La faţa locului au mers echipaje de polițiști și jandarmi și a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunile de lovire sau alte violenţe.

Poliţiştii au mers la biroul lui Morega pentru a-l duce la secţie, iar fostul prefect a afirmat că îi este rău şi a chemat ambulanţa. El a fost dus la spital, iar cadrele medicale au decis să îl trimită la secţia de Psihiatrie pentru un consult.

Cu o zi în urmă, Morega a fost implicat într-un eveniment rutier, potrivit unor surse judiciare, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din Târgu Jiu, deși are permisul retras din motive medicale şi se află sub control judiciar, după ce a fost prins în Capitală la volan fără permis de conducere.