Polițiștii au efectuat miercuri 15 percheziții și urmează să aducă la audieri 26 de persoane într-un dosar penal în care sunt vizate fapte de violență și utilizarea de materiale pirotehnice pe stadioane, a anunțat Poliția Capitalei. Vizați sunt membri ai galeriilor Dinamo și CSA Steaua implicați în violențele din 8 martie de pe stadionul Arcul de Triumf, au declarat surse judiciare citate de Hotnews.ro.

Suporterii echipei Dinamo la meciul cu FCSBFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

Atunci, înainte de meciul din Liga1 dintre Dinamo și UTA Arad, mai mulți suporteri din galeria lui Dinamo au pătruns pe teren și s-au încăierat cu fani din galeria CSA Steaua, care a venit la meci pentru a sprijini suporterii din Arad cu care sunt înfrățiți. Jandarmii au intervenit, iar incidentele s-au încheiat fără victime.

Miercuri, 20 martie, Poliția Capitalei a anunțat că efectuează 15 percheziții în municipiul București și în județele Ilfov, Giurgiu și Mehedinți și urmează să aducă 26 de persoane la audieri.

Ancheta vizează săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, încăierare și folosirea, fără drept, de materii explozive.

Potrivit poliției, dosarul vizează șapte persoane implicate în violență. Dintre acestea, una a fost depisată și ridicată de pe aeroport. Pe numele celor șapte urmează să fie dispuse măsuri legale în urma audierilor.

Surse judiciare au precizat pentru Hotnews.ro că vizați sunt suporteri de la Dinamo și de la CSA Steaua. Printre cei citați se numără liderul galeriei CSA Steaua, Florescu Andrei.

În timpul perchezițiilor, polițiștii au descoperit mai multe arme de tip airsoft.

Ancheta este coordonată de către Serviciul Grupuri Infracționale Violente, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Incidente la meciul Dinamo - UTA Arad

Pe 8 martie, fanii dinamoviști s-au luat la bătaie cu fani ai clubului CSA Steaua atât în apropiere de stadion, cât și în arenă. Suporteri au pătruns pe teren și s-au folosit materiale pirotehnice, anunța Jandarmeria.

În interiorul stadionului, înainte de începerea meciului, suporteri ai echipei Dinamo, dispuşi în Tribuna a II-a, au aruncat cu materiale pirotehnice către galeria echipei oaspete, aflată în Peluza Sud. Ei au pătruns pe suprafaţa de joc, provocându-i pe suporterii oaspeţi să participe la scandal, context în care aceştia din urmă au coborât din peluză, pe suprafaţa de joc, alimentând conflictul.

Forţele de ordine au intervenit pentru aplanarea situaţiei, iar suporterii celor două echipe au fost dispersaţi către locurile prestabilite pentru aceştia.

Liderul galeriei Rapid, arestat în alt dosar

Săptămâna trecută, Liviu Ungurean, zis Bocciu, liderul galeriei echipei, a fost arestat preventiv într-un dosar penal care vizează folosirea de materiale interzise in timpul meciurilor jucate de echipa de fotbal Rapid.

În acest dosar a fost audiat și președintele Rapid, Daniel Niculae, dar procurorii nu au impus măsuri preventive pe numele său.

Inițial, 16 membri de galerie au fost reținuți, iar instanța a emis mandat de arestare pe numele a trei dintre ei.