În trei minute poți citi rezumatul a mai multe articole publicate peste week-end de HotNews.ro.

Stirile importante din weekendFoto: Colaj foto

Înghețata, dulciurile, deserturile și produsele de brutărie și patiserie au fost mai frecvent retrase din magazine decât produsele din carne, demonstrează un articol HotNews.ro care trece în revistă documente oficiale ale autorităților românești.

„A fost un anunț public. Asta a fost oferta, ce să fac?”, susține primarul Nicolae Birău, din comuna Variaș, în nordul județului Timiș. Politicianul afirmă că este ținta unor atacuri de campanie electorală. Birău a fost ales acum patru ani sub sigla Pro România, dar acum candidează pentru PSD. Firma de la care a închiriat autobuzul e administrată de fiul unui primar PSD dintr-o comună din județ, singura care a venit cu o ofertă, spune Birău.

HotNews.ro a citat o investigație publicată recent de Recorder, care arată cum adolescenții din România au ajuns ținta unor grupuri internaționale care promovează violența extremă pe internet. E vorba despre grupuri care, uneori, își filmează victimele atunci când le ucid.

„Biroul Federal de Investigații (FBI) a spus reporterilor că putem vorbi despre mii de persoane care au fost vizate de aceste grupuri. Membrii au între 12 și 47 de ani, iar victimele, între 8 și 21 de ani”.

„Mai mare și mai dur”, a scris New York Times despre a doilea film Dune, ecranizat de Denis Villeneuve. La această duritate frustă contribuie și sunetele deșertului planetei Arakkis, unde se desfășoară acțiunea imaginată de scriitorul Frank Herbert. Aceste sunete au fost create cu participarea specialistului român George Vlad, care a acordat un interviu pentru cititorii HotNews.ro.

Începute sub administrația Gabrielei Firea și continuate sub cea a lui Nicușor Dan, achizițiile de tramvaie, trolee și autobuze vor duce anul acesta, pentru prima oară, dotările noi la peste 50% din totalul mijloacelor de transport folosite de bucureșteni.