Florin Salam a fost reținut într-un dosar de înșelăciune cu un prejudiciu de 18.000 de euro, fiind acuzat că ar fi luat bani în avans de la mai multe persoane pentru a cânta, dar nu s-ar mai fi prezentat la evenimente. Este a doua oară în ultima lună când Salam este ridicat de polițiști, el fiind acuzat de înșelăciune și într-un alt dosar, după ce a fost acuzat de un bărbat din Dâmbovița că i-ar fi plătit 5.500 de euro pentru a-i cânta la nuntă, însă Florin Salam nu și-ar fi onorat promisiunea.

Cantaretul de manele Florin SalamFoto: Inquam Photos / George Călin

UPDATE 19:06 În cazul lui Florin Salam, reținut joi dimineață, a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, conform Poliției Capitalei.

UPDATE 09:40 Poliția Capitalei a anunțat că Florin Salam a fost reținut pentru 24 de ore.

Poliția Capitalei a anunțat, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii Secției 2 au făcut trei percheziții în București, într-un dosar penal vizând trei infracțiuni de înșelăciune, cu un prejudiciu de aproximativ 18.000 de euro.

Polițiștii precizează că au fost înregistrate plângerile a trei persoane care au sesizat că „ar fi plătit anumite sume unui bărbat, pentru prestarea unor servicii muzicale, însă acesta nu și-ar fi onorat înțelegerile și nici n-ar fi restituit banii primiți”. Sesizările au fost depuse în zilele de 12 aprilie 2023, 16 ianuarie 2024 și 21 februarie 2024.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că este vorba despre Florin Salam.

Acuzațiile aduse de Poliția Capitalei:

  • „În cursul zilei de 21 iulie 2020, în timp ce se afla în incinta unui restaurant din Sectorul 1, în urma unei înțelegeri verbale cu o persoană, aceasta i-ar fi plătit bărbatului, cu titlu de avans, 3.000 de euro pentru prestarea unui program muzical, în vara anului 2021, la o petrecere. Ulterior, bănuitul nu și-a respectat promisiunea și nu i-ar fi returnat persoanei vătămate suma încasată.
  • La data de 28 ianuarie 2023, o altă persoană ar fi mers la locuința bărbatului, iar în urma unei înțelegeri verbale, i-ar fi plătit acestuia cu titlu de avans, 10.000 de euro pentru a presta servicii muzicale în data de 13 august 2023, însă în seara respectivă, bărbatul nu s-ar fi prezentat și nici nu a returnat banii persoanei vătămate.
  • La data de 14 mai 2023, una dintre persoanele vătămate ar fi mers la locuința bănuitului, iar în urma unei înțelegeri verbale, i-ar fi plătit acestuia cu titlu de avans 25.500 de lei, pentru a presta servicii muzicale, în data de 29 septembrie 2023, însă bărbatul nu s-ar fi prezentat și, ulterior, nici nu ar fi restituit banii primiți.
  • S-a stabilit că bănuitul ar fi săvârșit faptele în complicitate cu alți doi bărbați”.

Potrivit Poliției, persoanele vizate vor fi duse la audieri, iar ancheta în acest caz este coordonată de Parchetul Judecătoriei Sectorului 1.

Florin Salam, ridicat de Poliție și în februarie după ce ar fi luat 5.500 de euro pentru a cânta la o nuntă la care nu a mai mers

Este a doua oară în ultima lună când Salam este ridicat de polițiști, el fiind acuzat de înșelăciune și într-un alt dosar.

În 8 februarie, polițiștii din Târgoviște au pus în aplicare un mandat de aducere în cazul lui Florin Salam, care a refuzat de mai multe ori să se prezinte la audieri. Avocata lui Florin Salam a susținut în fața presei că citațiile ar fi fost trimise la o altă adresă, de aceea manelistul nu s-ar fi prezentat la audieri.

Manelistul este acuzat de către un bărbat din Dâmbovița că i-a plătit suma de 5.500 de euro pentru a-i cânta la nuntă, însă Florin Salam nu și-ar fi onorat promisiunea. El și-ar fi închis telefonul în ziua evenimentului. Bărbatul prejudiciat nu a putut să ceară despăgubiri în instanță pentru că nu a avut un contract semnat cu Florin Salam.

Avocatul bărbatului a declarat că are dovezi concrete despre înțelegerea cu Florin Salam: conversații pe WhatsApp și fotografii cu manelistul, precum și martori care au fost prezenți la întâlniri.

„Care aveți nevoie de serviciile mele vorbiți cu mine personal”

Atunci, Florin Salam a reacționat printr-un live pe TikTok, susținând că de acum va lucra precum „profesioniștii”, cu contract, ca să nu mai existe „zvonuri”.

După ce a stat aproximativ trei ore la audieri, manelistul a intrat live pe TikTok.

„Eu am ieșit ca să mă apăr și să vă spun: care aveți nevoie de serviciile mele vorbiți cu mine personal, ca eu să îmi asum în fața voastră tot, tot, tot ce înseamnă dorințele voastre, da? Și cum? Contractual. Nu există alte discuții de acum încolo cu absolut nimeni, decât cu contract, frate, cu niște clauze. Gata, în sfârșit lucrăm ca profesioniștii ca să nu mai existe situații din astea cu zvonuri și cu nu știu ce”, a spus Florin Salam.