În contextul creșterii prețurilor de consum, utilizatorii de smartphone se orientează tot mai mult spre telefoanele mobile pre-owned. Știați că la YZZY 61% din cumpărătorii de smartphone-uri second-hand sunt bărbați și 39% sunt femei?

YZZY: Brand 100% românescFoto: YZZY

Prețul telefoanelor noi a cunoscut o ascensiune semnificativă în comparație cu anii precedenți, această tendință fiind alimentată, în principal, de inflația persistentă și de ritmul rapid de dezvoltare tehnologică. Inflația a condus la o creștere generală a costurilor de producție și a prețurilor de consum, afectând în mod direct și industria telefoanelor mobile. Mai mult decât atât, dezvoltarea tehnologică accelerată a dus la introducerea unor caracteristici noi și îmbunătățiri semnificative în dispozitivele mobile, ceea ce a condus la creșterea costurilor de producție și, implicit, la majorarea prețurilor de vânzare. Această combinație de factori a determinat o creștere notabilă a prețurilor telefoanelor noi în ultimii ani, ceea ce a favorizat dezvoltarea industriei de buy-back.

Având în vedere interesul tot mai crescut al utilizatorilor de telefoanele second-hand, o platformă online românească a reușit să inoveze procesul de vânzare și cumpărare de telefoane, dar și să redefinească standardul în ceea ce privește serviciile buy-back din această piață.

YZZY este un brand autohton în plină ascensiune, înființat în Suceava în anul 2022, având capital 100% românesc. „Peste 2500 de clienți au achiziționat cel puțin un telefon și doar 1% au făcut retur, ceea ce confirmă gradul foarte înalt de calitate al produselor și satisfacție față de serviciilor noastre.” declară Ionuț Corneliu Dumitraș, fondatorul YZZY. „În 2023, unul dintre cele mai vândute tipuri de smartphone-uri a fost iPhone 13.”, completează aceeași sursă.

Succesul în acest business se bazează pe încrederea oferită de numărul mare de clienți mulțumiți, dar și pe pasiunea angajaților, pentru a aduce o schimbare pozitivă în vânzarea și cumpărarea de telefoane. Creșterea constantă este remarcată atât din punct de vedere al dezvoltării echipei - numărul de angajați a fost dublat în ultimul an - cât și în ceea ce privește vânzările propriu-zise. În 2023 YZZY a vândut aproximativ de €800.000, o creștere semnificativă față de 2022, când monitorizarea vânzărilor s-a oprit la €315.000.

Prin stimularea clienților să își vândă dispozitivele lor mobile pe care nu le mai folosesc, se reduce cantitatea de deșeuri electronice care ajung în depozitele de gunoi, limitând astfel poluarea și impactul negativ asupra ecosistemelor. Aceste practici sustenabile reprezintă o modalitate eficientă de a contribui la protejarea mediului și la conservarea resurselor, pentru generațiile viitoare.

„Căutăm mereu să ne îmbunătățim serviciile și să oferim clienților noștri o experiență unică de vânzare. Fiecare telefon este verificat și beneficiază de o garanție de 1 an post-vânzare. Oferim soluții personalizate și vă sprijinim pe tot parcursul tranzacției. Cu un proces de vânzare ușor de înțeles și servicii de cumpărare rapide și corecte, clienții noștri se bucură de beneficii considerabile în timp ce își actualizează sau își înnoiesc telefoanele.” declară Ionuț Corneliu Dumitraș, fondatorul YZZY.

Platforma YZZY este reprezentativă pentru piața de smartphone-uri și gadgeturi second-hand marca Apple (58% din smartphone-urile puse la dispoziție sunt de această marcă), Samsung (42% din stocul de telefoane vândute la YZZY sunt de această marcă) și se mândrește cu note maxime de la utilizatori, cu un rating 5 din 5, atât pe contul de Google Business, cât și pe platforma Facebook.

Articol susținut de YZYY