Un elev de clasa a VIII-a de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureş a făcut scandal în clasă, unde i-a ignorat pe profesorii care i-au cerut să nu mai fumeze și s-a urcat pe un dulap, făcând gesturi obscene către o profesoară. Polițiștii chemați la liceu l-au încătușat pe adolescent, care continua să fie recalcitrant, și l-au dus la sediu, unde l-au amendat. Întors la școală, băiatul a bătut un cadru didactic, pe care l-a lovit cu pumnii şi picioarele.

Masina de politieFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Conform unui comunicat al Poliției Județene Mureș, luni, în jurul orei 10.00, polițiștii au fost sesizați de către reprezentanții unei unități de învățământ din Târgu Mureș despre un posibil conflict provocat în timpul unei ore de curs de către un elev de clasa a VIII-a.

Polițiștii de ordine publică (proximitate), alături de polițiștii Biroului Siguranță Școlară, au mers la fața locului, stabilind că în timpul unei ore de curs un elev de 15 ani s-a urcat pe un dulap și i-a arătat gesturi obscene unui cadru didactic.

  • „Tânărul a manifestat un comportament necooperant față de polițiști, fiind imobilizat și condus la sediul Poliției Târgu Mureș, unde a fost invitată și mama acestuia, pentru clarificarea stării de fapt și lămurirea situației.
  • De asemenea, tânărului i-a fost aplicată o amendă de 500 de lei pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice.
  • În jurul orei 12.35, polițiștii au fost sesizați de către reprezentanții aceleiași unități de învățământ cu privire la o faptă de agresiune. La fața locului, polițiștii au stabilit că același tânăr ar fi aplicat lovituri cu pumnii și picioarele cadrului didactic îndrumător, manifestându-se recalcitrant în continuare”, a transmis Poliția Mureș.

Adolescentul a fost imobilizat și dus din nou la Poliție.

Publicația locală punctul.ro a publicat imagini în care se poate vedea cum tânărul fumează în clasă și îi ignoră pe profesorii care îi cereau să se așeze. De asemenea, în imagini se poate vedea cum băiatul este încătușat de polițiști pe holurile liceului.