„Oppenheimer” este cel mai nominalizat film la ceremonie, iar vedetele sale principale Cillian Murphy și Robert Downey Jr. ar putea duce acasă o statuetă.

Statuete pentru Premiile OscarFoto: Richard Levine / Alamy / Alamy / Profimedia

Cillian Murphy, nominalizat pentru cel mai bun actor într-un rol principal („Oppenheimer”), Robert Downey Jr., nominalizat pentru cel mai bun actor într-un rol secundar (tot pentru „Oppenheimer”), și Emily Blunt, nominalizată pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar, „Oppenheimer”, care este, de asemenea, nominalizat pentru cel mai bun scenariu și cel mai bun film, scrie El Pais.

Premiile Oscar din 2024 vin după un moment complicat în industria filmului american. Din iulie până în noiembrie anul trecut, actorii și personalul de producție au încetat să lucreze din cauza grevei din 2023, care a durat mai mult de patru luni, aducând confuzie și incertitudine la Hollywood. După negocieri cu Alianța Producătorilor de Film și Televiziune (AMPTP), ambele părți au ajuns la un acord și de atunci, industria și-a reluat activitatea.

Când sunt premiile Oscar 2024?

Premiile Oscar vor avea loc duminică, 10 martie, la Dolby Theatre din Los Angeles.

La ce oră încep Oscarurile?

Ceremonia este programată să înceapă la 19:00 EST / 16:00 PT.

Unde pot urmări Oscarurile?

Cea de-a 96-a ediție a Premiilor Academiei va fi televizată în Statele Unite de ABC.

Ceremonia va fi disponibil în streaming în Hulu Live TV, YoutubeTV, AT&T TV și FuboTV. De asemenea, va fi disponibil pe ABC.COM și aplicația ABC.

Cine găzduiește premiile Oscar?

Jimmy Kimmel va găzdui pentru al doilea an consecutiv și al patrulea în general. El a vorbit recent cu The Hollywood Reporter despre remarcile sale de deschidere. „Nu mă interesează să rănesc sentimentele cuiva, dar uneori unii oameni sunt mai sensibili decât alții și trebuie doar să accepți asta. Nu-ți poți construi monologul în jurul acestui lucru. Și nu vreau să spun nimic răutăcios, dar nu tuturor le vor plăcea toate glumele.”

Cine prezintă?

Iată o listă cu fiecare actor care urmează să prezinte un premiu sau o trupă care va cânta

Mahershala Ali

Emily Blunt

The bad bunny

Nicolas Cage

Jamie Lee Curtis

Cynthia Erivo

America Ferrera

Sally Field

Brendan Fraser

Ryan Gosling

Ariana Grande

Chris Hemsworth

Dwayne Johnson

Michael Keaton

Regina King

Ben Kingsley

Jennifer Lawrence

Jessica Lange

Melissa McCarthy

Matthew McConaughey

Kate McKinnon

Rita Moreno

John Mulaney

Lupita Nyong’o

Catherine O’Hara

Al Pacino

Michelle Pfeiffer

Ke Huy Quan

Issa Rae

Tim Robbins

Sam Rockwell

Octavia Spencer

Steven Spielberg

Mary Steenburgen

Anya Taylor-Joy

Charlize Theron

Christoph Waltz

Forest Whitaker

Michelle Yeoh

Ramy Yousef

Zendaya

Cine va cânta la Oscar?

Ca în fiecare an, pe scenă vor cânta nominalizații pentru Cel mai bun cântec. Billie Eilish și fratele ei Finneas O'Connel vor interpreta apreciata lor melodie What Was I Made For , scrisă pentru Barbie. Becky G va interpreta The Fire Inside din Flamin' Hot (scris de Diane Warren), Jon Batiste va interpreta It Never Went Away de la American Symphony, în timp ce Scott George și The Osage Singers vor interpreta piesa din Killers of the Flower Moon, Wahzhazhe (Cântec pentru poporul meu).

De asemenea, s-a confirmat că nominalizatul la Oscar Ryan Gosling va interpreta celălalt hit din Barbie, I'm Just Ken, care va fi unul dintre cele mai așteptate momente ale nopții.

Care este nominalizat pentru cel mai bun film la Oscar 2023?

Cele 10 filme nominalizate pentru cel mai bun film sunt American Fiction, Anatomy of a Fall, Barbie, The Holdovers, Killers of the Flower Moon, Maestro, Oppenheimer, Past Lives, Poor Things și The Zone of Interest. Toate filmele sunt deja disponibile în streaming.

Cine sunt favoriții?

Oppenheimer al lui Christopher Nolan este cel mai nominalizat film, cu 13 nominalizări, și este marele favorit pentru a câștiga câteva dintre premiile serii, inclusiv pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor.

Robert Downey Jr. este favoritul pentru a primi Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar, în timp ce Da'Vine Joy Randolph ar putea primi premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru The Holovers. Deși Cillian Murphy este favoritul pentru a câștiga cel mai bun actor, Paul Giamatti a primit și el mai multe premii pentru rolul său din The Holdovers.

Câștigătoarea premiului pentru cea mai bună actriță ar putea fi dificil de anticipat întrucât Lily Gladstone și Emma Stone au câștigat mai multe premii în acest sezon și nu pare să existe o singură favorită.

Stone a primit un premiu Oscar pentru filmul La La Land al lui Damien Chazelle în 2017 și a fost nominalizată de două ori pentru cea mai bună actriță în rol secundar.