Preşedintele Klaus Iohannis va avea joi o întrevedere cu cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Klaus IohannisFoto: Beata Zawrzel/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Potrivit agendei publice a şefului statului, postată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, întrevederea este programată la ora 10.30, la Palatul Cotroceni.

Este de aşteptat ca în cadrul întrevederii să se discute despre aderarea deplină a României la spaţiul Schengen.

Klaus Iohannis va participa, ulterior, la Congresul PPE, care are loc în aceste zile la Bucureşti, în cadrul căruia va susţine un discurs.

Tot joi, preşedintele Iohannis are prevăzute întrevederi cu prim-ministrul Landului Bavaria, Markus Soder, cu premierul polonez Donald Tusk, cu prim-ministrul Finlandei, Petteri Orpo, precum şi cu vicepreşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, ministru al Afacerilor externe şi cooperării internaţionale, Antonio Tajani.

Cancelarul austriac Karl Nehammer și delegații partidului său, ÖVP, care participă miercuri și joi la Congresul Partidului Popular European de la București, se vor opune manifestului electoral al PPE, care ar urma să includă și un paragraf în care va fi cerută aderarea deplină a României și Bulgariei la spațiul Schengen, „cât mai rapid”, scrie Kurier. Energia nucleară și extinderea Schengen sunt „liniile roșii” pentru Partidul Popular Austriac (ÖVP), notează publicația austriacă.