Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat luni că Bucureştiul rămâne zona cea mai vulnerabilă la un cutremur, având în vedere numărul clădirilor care necesită consolidare sau chiar dărâmare şi reconstrucţie, notează Agerpres.

Raed Arafat, DSUFoto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Întrebat, la Digi 24, dacă municipiul Bucureşti rămâne în continuare vulnerabil la un posibil cutremur, Arafat a afirmat: „Da, fără discuţie, din cauza clădirilor care încă necesită consolidare sau dărâmare şi reconstrucţie - una din cele două soluţii, nu este un proces uşor, pentru că o clădire care trebuie consolidată trebuie analizat dacă merită consolidată sau merită dărâmată şi construită”.

Raed Arafat a spus că România stă mult mai bine din punct de vedere al dotării pentru intervenţie.

„Din punct de vedere al dotării, stăm mult mai bine şi dotarea noastră este mult mai bună decât înainte, fără nicio discuţie”, a spus şeful DSU.

El a afirmat că anul viitor va avea loc un exerciţiu major pentru pregătire la cutremur.

„Urmează încă un exerciţiu major anul viitor. Asta ne ajută să fim pregătiţi şi să nu uităm că oamenii noştri au fost deja afară şi au dovedit că pot să se implice în astfel de situaţii. Din păcate, am fost în ultima perioadă în Albania, Turcia, cutremurul din Turcia a fost unul extrem de tragic şi devastator. România a trimis două echipe acolo”, a susţinut secretarul de stat.

Citește și: