Un bărbat de 42 de ani care venea din Spania a fost prins vineri de către polițiștii de frontieră și lucrători vamali din Aeroportul Henri Coandă când încerca să intre în țară cu trei pungi de bani în bagajul de cală.

Avioane pe Aeroportul OtopeniFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului Poliției de Frontieră Aeroport Henri Coandă, împreună cu lucrători vamali, au descoperit în bagajul de cală al unui bărbat, suma de 205.000 euro pe care persoana a încercat să o introducă ilegal în țară.

În data de 01.03.2024, în jurul orei 14.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroportul Internațional Henri Coandă, s-a prezentat pentru a intra în ţară, din direcţia Castellon - Spania, un bărbat, cetăţean român, în vârstă de 42 de ani.

Poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra bagajelor bărbatului. Astfel, în interiorul bagajului de cală au fost descoperite trei pungi ce conțineau bancnote de 500, 200 și 100 de euro, totalizând suma totală de 205.000 euro!” se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

Bărbatul nu a putut justifica de unde are banii și pentru că existau suspiciuni că ar putea fi produsul unor activități infracționale, valuta a fost reținută în timp ce polițiștii vor continua cercertările.