Un bărbat din Suceava care vrea să dobândească permisul de conducere a încercat să îl obțină în repetate rânduri, însă nu a reușit să treacă de proba teoretică de 53 de ori. A reușit să ajungă la proba practică de două ori, însă nici atunci nu a fost suficient de pregătit.

Examen autoFoto: Agerpres

Un sucevean a dat de 53 de ori examenul la proba teoretică pentru obținerea permisului auto și a picat de fiecare dată, potrivit Obiectiv de Suceava. Informația a fost furnizată de către prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan.

„Încercăm să venim în sprijinul școlilor de șoferi și să insistăm asupra importanței ca viitorii conducători auto să dobândească în timpul cursurilor cunoștințe solide atât practice cât și teoretice. Fără să dau nume, avem persoane care au dat proba teoretică de 53 de ori”, a spus Alexandru Moldovan.

Prefectul a mai spus că bărbatul a dat și examenul la proba practică de două ori și l-a picat și pe acesta.

De altfel, numărul celor care reușesc să obțină permisul de conducere în județul Suceava a scăzut semnificativ.

„Un domn de 27 de ani a fost respins la proba teoretică de 10 ori și la cea practică de 12 ori, neprezentându-se de 4 ori. O doamnă de 40 de ani a luat proba teoretică, dar la proba practică a fost respinsă de 8 ori, tânăr de 22 de ani respins la proba teoretică de 8 ori, altul de 26 de ani respins la proba teoretică de 9 ori, persoană de 19 ani respinsă la proba teoretică de 6 ori, tot de 19 ani respins de 7 ori la proba teoretică. O doamnă de 44 de ani respinsă la proba teoretică de 12 ori”, a exemplificat prefectul.

În județul Suceava, anul trecut, la proba teoretică promovabilitatea a fost de 42,66% iar la proba practică de 42,99%, potrivit unui bilanț prezentat de prefect.