Două trenuri de metrou s-au ciocnit, marţi seară, în staţia Timpuri Noi din Capitală, după ce o garnitură a intrat pe linia ocupată deja de cealaltă. Potrivit digi24, trenurile nu erau unul în spatele celuilalt, cele două garnituri ajungând față în față, trenurile atingându-și cuplele. Metrorex a transmis că nu sunt victime.

Aglomeratie la metrouFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

„Confirmăm că a avut loc un incident feroviar la stația Timpuri Noi, pe care Metrorex deja l-a avizat la AGIFER. Urmand ca organele abilitate sa investigheze evenimentul si sa dispuna masurile care se impun. Unul dintre dintre trenuri a intrat pe linia ocupată de alt tren ceea ce a produs cuplarea celor doua trenuri. Menționăm ca în urma acestui incident nu există victime sau pagube materiale. Călătorii au fost debarcați în siguranța și circulația trenurilor a fost reorganizată”, a precizat Metrorex.

Laurențiu Dumitru, directorul Agenției de Investigare Feroviară Română, a declarat pentru clubferoviar.ro că echipa AGIFER se îndreaptă de urgență spre locul incidentului și că, din primele informații, ar fi vorba de o situație „tren contra tren”. El a precizat că deocamdată informația nu este verificată și că mai multe se vor ști după ce echipa de investigare la ajunge la locul accidentului.

Traficul cu metroul a fost perturbat câteva zeci de minute, stațiile de metrou de pe magistrala 1 fiind superaglomerate.

Metrorex: AGIFER, AFER și COSU investighează evenimentul

Metrorex apune că în jurul orei 19:15, în stația de metrou Timpuri Noi, „s-a efectuat un parcurs eronat la o linie ocupată de un alt tren”. Din acest motiv, circulația de metrou a fost reorganizată între stațiile Mihai Bravu și Nicolae Grigorescu. Călătorii aflați în stații au fost informați prin sistemul de sonorizare.

„În urma incidentului feroviar de la stația Timpuri Noi, compania Metrorex a avizat organele de investigare a evenimentelor feroviare- AGIFER, AFER, COSU. Acestea vor investiga evenimentul, vor stabili cauza acestuia și vor dispune măsurile care se impun. Evenimentul nu s-a soldat cu victime sau pagube materiale. Călătorii au fost debarcați în siguranță la peron, iar circulația trenurilor în acest moment se desfășoară în condiții normale”, se arată în comunicatul Metrorex transmis HotNews.ro.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, în această seară, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs între două trenuri de metrou.

„După finalizarea anchetei AGIFER, îmi doresc ca managementul profesionist al acestei companii să ia măsuri pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete! Conducerea Metrorex este selectată în baza legislației privind guvernanța corporativă, ceea ce cu atât mai mult obligă compania să aibă ca principale preocupări siguranța și corecta informare a cetățenilor”, a declarat Sorin Grindeanu.