​Șeful tehnic, administrativ și aprovizionare, Dragoș-Constantin Alexa, și economistul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, Doru-Ion Pralea, au fost reținuți pentru 24 de ore pentru luare de mită. Procurorii susțin că ei ar fi cerut 20.000 de lei de la un om de afaceri, cercetat la rândul lui în același dosar.

DNAFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Omul de afaceri se află sub control judiciar și este cercetat pentru dare de mită. Cei doi angajați ai spitalului de Pneumoftiziologie Bacău vor fi vineri prezentați Tribunalului Bacău pentru a afla dacă vor fi arestați preventiv pentru 30 de zile.

  • „În cursul lunii februarie 2024, în contextul derulării unui contract de execuție privind efectuarea unor lucrări de întreținere și igienizare la subsolul și blocul alimentar din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, inculpații Alexa Dragoș-Constantin și Pralea Doru-Ion, în calitățile de mai sus, ar fi pretins de la omul de afaceri, cercetat în prezenta cauză, suma de 20.000 lei, din care cei doi ar fi primit câte 1.000 euro, ce reprezenta o primă tranșă din banii pretinși inițial.
  • Sumele de bani ar fi fost pretinse și primite de inculpații Alexa Dragoș-Constantin și Pralea Doru-Ion pentru a favoriza interesele omului de afaceri în scopul încheierii unui act adițional la contractul menționat, semnării procesului verbal de recepție a lucrărilor cât și pentru achitarea cu celeritate a facturilor aferente serviciilor prestate”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Procurorii au făcut și percheziții în acest caz.

„Anterior, în cursul zilei de 20 februarie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 4 locații situate pe raza municipiului Bacău, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, conform DNA.