Un copil în vârstă de 13 ani dintr-o localitate din Bistrița-Năsăud a murit brusc, în urma unui antrenament de fotbal pe un teren de sport din comună, în acest caz fiind deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Primarul comunei susține că baiatul ar fi consumat mai multe doze cu băuturi energizante.

teren de fotbalFoto: Lifang1025 | Dreamstime.com

Tragedia a avut loc localitatea Maieru, miercuri seară, în urma unui antrenament de fotbal pe terenul de sport din comună, fiind deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, potrivit datelor furnizate joi Agerpres de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb.

Cele două echipaje SMURD care au intervenit la fața locului l-au găsit pe băiat în stop cardiorespirator, iar manevrele de resuscitare aplicate s-au dovedit fără succes, astfel că echipajele medicale au declarat decesul copilului, a precizat sursa citată.

Potrivit viceprimarului comunei Maieru, Vasile Deac, din discuțiile cu antrenorul copilului, a avut loc un antrenament ușor, iar după terminarea acestuia antrenorul a plecat acasă și i-a lăsat pe copii pe teren, scrie Bistrițeanul.ro. La scurt timp de la plecarea antrenorului, copilului de 13 ani i s-a făcut rău, a acuzat dureri la un picior, de burtă și a început să tremure.

Publicația locală mai scrie că băiatul făcea fotbal de câțiva ani buni, participa inclusiv la competiții de profil și nu avea nicio problemă de sănătate cunoscută. Miercuri, acesta nu s-ar fi alimentat corespunzător și ar fi consumat băuturi energizante.

Conform stirilorprotv.ro, primarul comunei a spus că băiatul ar fi consumat mai multe doze cu energizant înainte de a intra pe teren. Și una dintre profesoarele băiatului a povestit că mai mulți colegi ai copilului i-au transmis că acesta ar fi cosumat pentru a-i da energie mai multe doze din aceste băuturi. (Foto: Dreamstime.com)