Educatoarea acuzată că a urlat, a amenințat și ar fi agresat copii de la o „grădiniţă privată” din Popeşti - Leordeni a fost reţinută pentru 24 de ore, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov.

Femeie arestatăFoto: Peter Werner / Alamy / Alamy / Profimedia

În acest dosar de urmărire penală, în care poliţiştii din Popeşti - Leordeni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului, în urma activităţilor specifice procedurale, investigaţiile au fost extinse cu privire la săvârşirea a 10 infracţiuni de purtare abuzivă, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

„În urma probatoriului administrat, poliţiştii din Popeşti - Leordeni au dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de femeia de 24 de ani, bănuită de comiterea faptelor investigate, urmând ca în cursul zilei de joi aceasta să fie prezentată procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, cu propuneri legale", se precizează în comunicat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de rele tratamente aplicate minorilor şi purtare abuzivă.

Până acum, cel puțin 11 părinți au fost audiați de către polițiștii din Popești-Leordeni. Aceștia au spus că educatoarea a avut un comportament abuziv în repetate rânduri. Conducerea centrului ar fi știut aceste lucruri.

Alte trei educatoare, bănuite de comportament agresiv

Conform Știrile ProTV, care a scos la iveală cazul, a relatat că fetița care a purtat un microfon pus de mama ei în haină înregistrând-o pe educatoarea de 24 de ani cum urlă și amenință copiii, a afirmat că nu a fost singura angajată care a avut un comportament abuziv.

„Minora vorbește de patru educatoare și le dă numele”, a declarat avocata mamei, Marina Constantinescu.

Fetița a povestit că femeile o certau, îi vorbeau urât și chiar o băteau peste picioare și îi dădeau peste gură, conform apărătoarei.

„Este surprinsă într-o înregistrare video de către tată în momentul în care îi spune că doamna Andreea o face proasta pământului. A prezentat câteva vânătăi pe picioare și i s-a spus că a fost lovită de către unul dintre colegi și o zgârietură pe față”, a mai spus Marina Constantinescu.

Centrul privat pentru copii, închis

Activitatea centrului educațional care pretindea că este grădiniță privată din Popești-Leordeni, unde o educatoare a fost înregistrată în timp ce urla și amenința copiii, a fost suspendată pe o perioadă nedeterminată. Polițiștii s-au sesizat din oficiu după relatările din presă.

Educatoarea în vârsta de 24 de ani, care este la rândul ei mamă, va fi chemată la audieri pentru a da explicații privind comportamentul său, potrivit Știrile ProTV.

Grădinița privată a fost închisă vineri pentru mai multe nereguli. Firma nu deținea nici analiză de risc la securitate fizică, nici casă de marcat, deși încasa plăți în numerar. Centrul a fost amendat cu 30.000 lei, după ce polițiștii serviciului de combatere a criminalității economice au descins la centrul educațional.

„Băi, vă crăp capul!”

Femeia a fost înregistrată de o mamă care a pus un microfon în haina fetiței. În înregistrarea de patru ore obținută de Pro TV, ea a jignit încontinuu copiii, amenintându-i cu violență fizică.

Educatoare: „Băi, vă crăp capul astăzi. Mă, dobitocul pământului, unde trebuie să stai tu? Dacă trebuie să stai lângă fată, unde trebuie să stai? Pune mâinile la spate că-ți dau cu telefonul ăsta în cap de vezi stele verzi. Dacă îți mai aud gura, mototolesc foaia asta și ți-o dau să o mănânci.”

Educatoare: „Ți-am zis să te potolești? Ți-am zis să nu mai faci ca un nebun prin clasa? De ce? De ce nu stai pe amărâtul asta de scaun? De ce? Dacă te mai ridici de pe scaunul asta, te rup! Ai înțeles? Aici încremenești, pe scaun.

Copil: Vrei să mergem la doctor? Vrei să mergem la spital?

Educatoare: Da! Să-ți duc creierul asta la reparat, poate îți revii.