Scandalul de la un centru educațional din Popești-Leordeni care pretindea că este grădiniță privată ia amploare. Alte trei educatoare sunt bănuite că au avut un comportament agresiv cu cei mici. Polițiștii au deschis dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului.

Bullyingul se poate petrece la școală, la grădiniță, la locul de joacă sau chiar în familie.Foto: © Lopolo | Dreamstime.com

Conform Știrile ProTV, care a scos la iveală cazul, relatează că fetița care a purtat un microfon pus de mama ei în haină înregistrând-o pe educatoare de 24 de ani cum urlă și amenință copiii, a afirmat că nu a fost singura angajată care a avut un comportament abuziv.

„Minora vorbește de patru educatoare și le dă numele”, a declarat avocata mamei, Marina Constantinescu.

Fetița a povestit că femeile o certau, îi vorbeau urât și chiar o băteau peste picioare și îi dădeau peste gură, conform apărătoarei.

„Este surprinsă într-o înregistrare video de către tată în momentul în care îi spune că doamna Andreea o face proasta pământului. A prezentat câteva vânătăi pe picioare și i s-a spus că a fost lovită de către unul dintre colegi și o zgârietură pe față”, a mai spus Marina Constantinescu.

Cel puțin 11 părinți audiați

Până acum, cel puțin 11 părinți au fost audiați de către polițiștii din Popești-Leordeni. Aceștia au spus că educatoarea a avut un comportament abuziv în repetate rânduri. Conducerea centrului ar fi știut aceste lucruri.

Unul dintre micuți ar fi a rugat-o pe mama lui în timpul mesei să nu îi îndese mâncarea în gură așa cum ar fi făcut educatoarea sa.

„Cere să fie dus la doctor. Spune în mod repetat au, au, au și ea continuă să îl lovească”, a declarat Ivette Dumitru, mama băiețelului.

Educatoarea de 24 ani acuzată că a abuzat micuții nu a fost audiată încă, dar va fi chemată de către polițiști săptămâna aceasta pentru a da explicații.

Primăria orașului Popești-Leordeni nu știe câte astfel de centre de îngrijire există pe raza orașului și a cerut o statistică de la Registrul Comerțului.

Apoi vor fi controlate de Poliția Locală și Direcția de Asistență Socială.

„Grădinița groazei” din Popești-Leordeni

Activitatea centrului educațional care pretindea că este grădiniță privată din Popești-Leordeni, unde o educatoare a fost înregistrată în timp ce urla și amenința copiii, a fost suspendată pe o perioadă nedeterminată. Polițiștii s-au sesizat din oficiu după relatările din presă.

Educatoarea în vârsta de 24 de ani, care este la rândul ei mamă, va fi chemată la audieri pentru a da explicații privind comportamentul său, potrivit Știrile ProTV.

Grădinița privată a fost închisă vineri pentru mai multe nereguli. Firma nu deținea nici analiză de risc la securitate fizică, nici casă de marcat, deși încasa plăți în numerar. Centrul a fost amendat cu 30.000 lei, după ce polițiștii serviciului de combatere a criminalității economice au descins la centrul educațional.

„Băi, vă crăp capul!”

Femeia a fost filmată cu camera ascunsă. În înregistrarea de patru ore obținută de Pro TV, ea a jignit încontinuu copiii, amenintându-i cu violență fizică.

Educatoare: „Băi, vă crăp capul astăzi. Mă, dobitocul pământului, unde trebuie să stai tu? Dacă trebuie să stai lângă fată, unde trebuie să stai? Pune mâinile la spate că-ți dau cu telefonul ăsta în cap de vezi stele verzi. Dacă îți mai aud gura, mototolesc foaia asta și ți-o dau să o mănânci.”

Educatoare: „Ți-am zis să te potolești? Ți-am zis să nu mai faci ca un nebun prin clasa? De ce? De ce nu stai pe amărâtul asta de scaun? De ce? Dacă te mai ridici de pe scaunul asta, te rup! Ai înțeles? Aici încremenești, pe scaun.

Copil: Vrei să mergem la doctor? Vrei să mergem la spital?

Educatoare: Da! Să-ți duc creierul asta la reparat, poate îți revii.

Foto: Dreamstime.com