​Într-un material publicat pe Scena9 sunt relatate noi mărturii despre comportamentul profesorului Horea-Mihai Bădău, de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) din București. Cadrul didactic ar fi obișnuit să sune studentele noaptea, sub pretextul unor discuții legate de școală, care însă s-ar fi transformat în avansuri explicite și, în anumite cazuri, chiar declarații de dragoste studentelor sale, conform jurnaliștilor care au documentat subiectul.

Universitatea din BucurestiFoto: unibuc.ro

Horea-Mihai Bădădu neagă acuzațiile care i se aduc de către zeci de studente. Detalii despre comportamentul cadrului didactic de la FJSC au fost publicate inițial printr-un material publicat pe Rise Project și, ulterior, printr-o nouă investigație de presă publicată miercuri pe Scena9 de către jurnaliștii Carla Lunguți și Cristian Lupșa.

„Nu sunt vinovat de niciuna dintre faptele de care mă acuzați tendențios prin întrebările dvs”, le-a spus Horea-Mihai Bădău jurnaliștilor atunci când i s-a cerut un punct de vedere.

Mesajele lui Horea-Mihai Bădău cu una dintre studentele pe care nu o avea la curs

Cadrul didactic nu ar fi avut conversații doar cu studentele cărora le preda. În 2018, prin intermediul unei conferințe pe care a susținut-o la Iași, a cunoscut o studentă la Comunicare de acolo.

Treptat, a ajuns să îi dea mesaje vocale în care îi spunea că el este o persoană afectuoasă.

„Eu sunt așa... Să ne iubim, să ne giugiulim, să ne «bubulubu»”, spunea Bădău unei fete de 20 de ani.

În viziunea lui Bădău, toate acuzațiile care i se aduc de peste 25 de studente sunt răzbunări. Tinerele care au vorbit cu jurnaliștii descriu experiențele cu Horea-Mihai Bădău ca fiind „neplăcute”, „dezgustătoare”, „hărțuire” sau „abuz”.

Citește investigația completă pe Scena9.

Pe Rise Project pot fi citite primele mărturii cu privire la comportamentul profesorului Horea-Mihai Bădău, în urma căruia Comisia de Etică a universității este așteptată să ia o decizie cu privire la acuzațiile aduse profesorului.