Sari direct la conținut

„Cireșica", restaurantul boem din centrul Bucureștiului, unde „vodka se servea în pahare mari de apă, iar apa în pahare mici de vodkă"

Bulevardul 6 Martie, astăzi Regina Elisabeta din București - martie 1956, Foto: AGERPRES
Bulevardul 6 Martie, astăzi Regina Elisabeta din București - martie 1956, Foto: AGERPRES

Zi de zi, bucureștenii se înghesuiau la „Cireșica” Unii erau atrași de superba grădină plină de liniște și de copacii răcoroși, alții veneau aici pentru vestitul lăutar Zavaidoc, care cucerise Bucureștiul cu taraful său, iar alții (deloc puțini) veneau pentru că aici se mânca bine și „vodka se servea în pahare mari de apă, iar apa în pahare mici de vodkă”.

Restaurantul de pe bulevardul Kogălniceanu de la numărul 69, aflat la o aruncătură de băț de „Lazăr” și de Cișmigiu, era vestit în București pentru mâncarea gustoasă, băutura din belșug, grădina minunată și atmosfera boemă.

Iar vatmanii anunțau că au ajuns la Cișmigiu cu strigătura „Coboară neamule, să mănânci peşte batog şi să-ţi cânte Zavaidoc”. Se spune că în lunile calde, mai ales în a doua parte a zilei, tramvaiele se goleau când opreau la Cișmigiu. Toată lumea cobora la Cireșica.

Citește, pe B365.ro, povestea unuia dintre cele mai faimoase restaurante care au existat vreodată în București.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro