Cei puțin trei cetățeni străini veniți la muncă în România ar fi fost răpiți de doi pakistanezi și duși într-un apartament din Braşov. Victimele - din India, Pakistan și Bangladesh - ar fi fost sechestrate, agresate și amenințate cu moartea, iar una dintre acestea a reușit să fugă, coborând pe o țeavă din balconul locuinței de la etajul 4 al imobilului. Pentru unul dintre ei, cei care i-au răpit au cerut familiei 10.000 de euro, amenințând că altfel bărbatul va fi ucis.

Masina de politie Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Ancheta este instrumentată de Poliția Capitalei, care a anunțat, miercuri, că au fost prinși în flagrant doi bărbați în vârstă de 24 și 37 de ani, acuzați de lipsire de libertate și șantaj.

Cercetările au fost începute după ce în 12 februarie polițiștii Secției 24 au fost sesizați prin 112 de către un bărbat, cetățean străin, cu privire la o posibilă faptă de răpire a unei persoane. Apelantul, un bărbat în vârstă de 26 de ani, a spus că în jurul orei 20.30 o rudă a unui tânăr de cetățenie străină i-a solicitat acestuia să anunțe autoritățile române că nepotul lui, despre care cunoștea că s-ar afla la muncă pe teritoriul țării noastre, ar fi fost răpit, iar în schimbul eliberării acestuia i s-ar fi cerut 10.000 de euro.

Conform Poliției Capitalei, a fost audiat și unchiul bărbatului care ar fi fost răpit, acesta declarând că, în aceeași zi, în jurul orei 19.50, ar fi fost apelat video, printr-o aplicație online, de cetățeni străini care se aflau într-o încăpere împreună cu nepotul său în vârstă de 28 de ani. În timp ce îl loveau și amenințau pe nepot, atacatorii ar fi cerut 10.000 de euro pentru a-l elibera.

Bărbatul nu a putut indica unde anume s-ar fi aflat nepotul său și cei care l-ar fi răpit.

Anchetatorii au stabilit că victima s-ar afla în județul Brașov, iar în același timp au ținut legătura cu unchiul victimei, aflat în străinătate, acesta fiind sunat în continuare de suspecți, pentru a plăti răscumpărarea solicitată, mai spune Poliția Capitalei.

Ulterior, suspecții au fost indentificați în trafic, mașina acestora fiind interceptată și oprită în județul Brașov. La bord se aflau doi cetățeni străini, respectiv șoferul, un bărbat de 37 de ani și ocupantul din dreapta, un bărbat de 24 de ani, ambii fiind suspecți în acest caz.

De asemenea, pe bancheta din spate se aflau alți doi bărbați, respectiv cetățeanul străin de 28 de ani și un alt bărbat, de o altă cetățenie, ambii fiind victime ale infractiunii de lipsire de libertate și șantaj, conform sursei citate. Cei doi fuseseră sechestrați într-un apartament din Brașov, unde la percheziții au fost găsite stupefiante, un pistol cu țeava opturată, mai multe telefoane și sume de bani în lei și valută. Anchetatorii au mai stabilit că în 13 februarie o a treia persoană răpită, tot cetățean străini, ar fi escaladat balconul, reușind să fugă.

Surse judiciare spun că victimele sunt un cetățean din Pakistan și unul din India. Cea de a treia persoană răpită, care a reușit să scape, ar fi din Bangladesh. Acesta ar fi reușit să fugă prin balcon, coborând pe o țeavă de scurgere de la etajul 4 al blocului.

Cei doi suspecți sunt Khawar Javed, de 37 de ani, și Mukhtar Sgarrjeel, de 24 de ani, ambii cetățeni pakistanezi, au precizat sursele citate.