Tribunalul Bucureşti a admis în principiu, marți, cererea de revizuire a deciziei de condamnare din dosarul lui Dan Voiculescu, formulată de unul dintre inculpaţii condamnaţi, fostul şef AVAS Jean Cătălin Sandu, scrie G4Media.

Dan VoiculescuFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Termenul de judecată a fost fixat pentru 22 mai.

Deocamdată, judecătorul Sterică Toma de la Tribunalul Bucureşti a decis că sunt întrunite doar condiţiile de formă pentru a se verifica cererea de revizuire pe fond. Dacă însă, pe 22 mai, judecătorul admite şi pe fond cererea de revizuire a sentinței din dosarul lui Dan Voiculescu, atunci decizia de condamnare va fi anulată, iar procesul se reia, au explicat pentru G4Media.ro surse judiciare.

În aceste condiţii, mogulul Antenelor, Dan Voiculescu, ar putea cere daune pentru cei trei ani de închisoare pe care i-a executat din condamnarea definitivă de 10 ani. În plus, statul român, prin ANAF, ar putea să îi dea înapoi banii confiscaţi.

Dan Voiculescu a fost condamnat definitv, în august 2014, la zece ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, cu un prejudiciu de aproximativ 60 de milioane de euro, sumă din care statul român a reușit să recupereze mică parte.

Trei ani mai târziu, în iulie 2017, el a fost eliberat condiţionat în baza unei decizii definitive a Tribunalului Bucureşti.

La ieşirea din închisoare, Dan Voiculescu a susținut că nu există niciun prejudiciu în acest dosar, iar decizia instanţei din august 2014 ”va fi demontată de justiţie”. El a susținut în reptate rânduri că a fost condamnat prin „telepatie”.