Pe 03 februarie, Spitalul Regina Maria din Cluj a marcat un moment important în istoria sa medicală: 3 ani de la prima procedură FIV realizată cu succes în cadrul Centrului de Fertilitate și FIV Cluj. Această aniversare evidențiază nu doar realizările medicale remarcabile, ci și promisiunea și angajamentul constant al Rețelei față de îngrijirea sănătății și sprijinirea familiilor.

Centrul de Fertilitate și FIV ClujFoto: Regina Maria

"Aniversarea celor 3 ani de la prima procedură FIV reprezintă un moment de mândrie și satisfacție pentru întreaga echipă. Este o confirmare a angajamentului nostru față de fiecare pacient și a determinării noastre de a oferi cele mai bune soluții în îngrijirea fertilității. Fiecare copil care vine pe lume prin intermediul Centrului nostru este o minune și o bucurie pentru noi.", a subliniat Conf. Univ. Dr. Romeo Micu, Coordonator al Centrului de Fertilitate și FIV Cluj.

În doar trei ani de la inaugurarea Centrului, realizările înregistrare sunt uluitoare. Amintim prima procedură FIV realizată cu succes care a adus bucurie și speranță în viața familiei Buturugă, care acum sărbătorește al treilea an al băiețelului lor - Milan, un copil sănătos și plin de viață.

În Centrul de Fertilitate și FIV Cluj s-au realizat aproximativ 500 de inseminări intrauterine și 268 de proceduri FIV, cu o remarcabilă rată de succes de aproape 50%. Sunt cifre care nu reprezintă doar proceduri medicale, ci și povestea fiecărei familii care a luptat alături de echipa medicală a Centrului pentru a-și împlini visul de a avea un copil.

"Aici am trăit miracolul de a deveni mamă pentru prima dată, iar acum, suntem binecuvântați să fim părinții primei perechi de gemeni univitelini obținuți prin această procedură la Spitalul Regina Maria din Cluj. Fiecare zi alături fetele noastre minunate este o amintire vie a puterii dragostei și a speranței neînfrânte. Am fost norocoși să avem parte de susținerea întregii echipe condusă de domnul conferentiar Romeo Micu.", menționează Corina Tămaș, mama primei perechi de gemeni univitelini obținuți prin FIV în cadrul Centrul de Fertilitate și FIV Cluj.

Numai în 2023, 34 de copii s-au născut în Spitalul Regina Maria din Cluj din sarcini obținute prin FIV și inseminare intrauterină, ilustrând angajamentul continuu al centrului de a oferi soluții eficiente și îngrijire de calitate pentru cuplurile care se confruntă cu dificultăți în conceperea unui copil.

"În fiecare zi, lucrăm cu pasiune și dedicare pentru a aduce speranță și fericire în viețile familiilor care ne încredințează să le îndeplinim visul de a deveni părinți. Este o onoare să facem parte din acest proces și să asistăm la miracolul nașterii.", completează Dr. Melihan Bechir, Medic Embriolog Senior certificat ESHRE, coordonator al Laboratorului de Embriologie din cardul Centrului.

Aceste realizări extraordinare au fost posibile grație unei combinații de factori cheie, dar mai ales datorită echipei medicale de excepție a Centrului de Fertilitate și FIV Cluj, formată din embriologi, ginecologi, biologi, geneticieni, hematologi, medici endocrinologi, diabetologi și medici urologi. Echipa este coordonată de Conf. Univ. Dr. Romeo Micu, iar din ea fac parte Dr. Cristina Zlătescu-Marton, Dr. Adriana Oltean, Dr. Bogdan Harsa, Dr. Mihai Surcel, Dr. Melihan Bechir, biolog Iulia Grosu, Dr. Bogdan Chiroiu, Dr. Cristina Ivan, Dr. Andrei Popa, Dr. Antonia Kiraly, Dr. Simona Avram, Dr. Anca Crăciun, Dr. Mariela Militaru. Experiența, devotamentul și expertiza acestora sunt fundamentale în fiecare etapă a procesului de îngrijire și tratament.

Investiția în aparatură de ultimă generație, care asigură precizie, fiabilitate și performanță în fiecare procedură medicală efectuată în cadrul centrului. În plus, Centrul de Fertilitate și FIV Cluj a fost activ în sprijinirea campaniilor naționale destinate conștientizării și educației publicului cu privire la fertilitate și sănătatea reproducerii.

Aniversarea a trei ani de la prima procedură FIV reprezintă nu doar un moment de celebrare, ci și un prilej de reflecție și recunoștință față de toți cei implicați în această călătorie medicală și umană.

Despre Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele 16 acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.

Totodată, REGINA MARIA a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu 27 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 830.000 de abonamente. În plus, REGINA MARIA a investit mai mult de 250 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.

REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes 50 de alți jucători de pe piață, având acoperire națională prin sute de locații proprii și clinici partenere. Compania reunește peste 11.000 de angajați și colaboratori și oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de aproximativ 6,5 milioane de pacienți.

În ultimul deceniu, peste 625.000 de recenzii au fost acordate de pacienți medicilor REGINA MARIA, printr-un sistem unic de acordare a feedback-ului, ajungând astfel la o medie de 9,55 la nivelul Rețelei.

În 2023, compania a lansat un nou proiect medical - EXAVET, primul laborator de Analize și Imagistică Veterinară din cadrul REGINA MARIA, marcând intrarea pe o piață nouă pentru liderul în calitatea serviciilor medicale din România. Rețeaua este, totodată, lider în digitalizarea sănătății în România - aplicația medicală REGINA MARIA fiind cea mai descărcată și utilizată aplicație de acest tip, cu aproape 1,4 milioane de conturi de pacienți.

Articol susținut de Regina Maria