Meteorologii au emis un cod portocaliu de ninsori pentru zonele montane din județele Hunedoara, Alba și Sibiu, unde se va depune un strat consistent de zăpadă, anunță ANM. În vest și sud-vest este cod galben de precipitații. În centrul, nordul și estul țării se anunță intensificări ale vântului și precipitații.

DeszăpezireFoto: Pavlíček Luboš / ČTK / Profimedia

În zonele montane și din Hunedoara, Alba și Sibiu de marți, 13 februarie, ora 10:00, până miercuri, 13 februarie, ora 22:00 vor fi ninsori abundente.

„În zona montană a județelor Hunedoara, Alba și Sibiu va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor fi de 50...70 l/mp”, conform ANM.

Cod galben de ploi în vestul și sud-vestul Transilvaniei și în Carpații Occidentali și Meridionali

De marți, 13 februarie, ora 10:00 și până miercuri, 14 februarie, ora 08:00, în vestul, sud-vestul Transilvaniei și în Carpații Occidentali și Meridionali ANM a emis un cod galben de ploi.

„În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, iar pe parcursul zilei de marți și la începutul nopții de marți spre miercuri și în Carpații Occidentali și în vestul și sud-vestul Transilvaniei vor fi cantități de precipitații de 25...30 l/mp, iar izolat de 40 l/mp. Vor fi mai ales ploi, iar la munte, la altitudini mai mari de 1400 m va ninge și se va depune strat de zăpadă”, anunță meteorologii.

Sunt așteptate ploi și în centrul și estul țării

În centrul și estul țării sunt așteptate ploi de marți, 13 februarie, ora 10:00 și până miercuri, 14 februarie, ora 08:00.

„În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații îndeosebi în nordul, centrul și estul țării, unde se vor acumula cantități de apă în general de 15...25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă. În Carpații Orientali și trecător în noaptea de marți spre miercuri, în Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. Marți, vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice și sud-vestice, iar spre seară și noaptea și în cele estice, cu viteze de 45...55 km/h”, informează ANM.