Fabrica de Consultanță anunță primul proiect selectat pentru finanțare în cadrul programului Tranziție Justă, în doar 10 zile de la depunerea cererii de finanțare. Proiectul vizează accesarea unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 4,9 milioane de Euro, are o valoare totală de aproximativ 7,8 milioane Euro și urmează să fie implementat în județul Prahova, pe o perioadă de 12 luni. Investițiile realizate în cadrul proiectului vizează achiziția de echipamente pentru o unitate de producție jucării și jocuri de societate. Totodată, prin acest proiect, beneficiarul va crea 51 de noi locuri de muncă.

Liciniu LupuFoto: Fabrica de Consultanță

''Succesul acestui proiect a fost posibil datorită eforturilor remarcabile ale echipei noastre. Colegii din echipa de vânzări au jucat un rol important în verificarea eligibilității societății și a proiectului, iar echipa de scriere a elaborat întreaga documentație necesară. Datorită calității foarte bune a proiectului și a echipei ADR SUD MUNTENIA, procesul de evaluare al proiectului depus a durat doar zece zile. Deși pentru o mare parte din mediul de business, lunile ianuarie și februarie sunt considerate luni cu o activitate scăzută, pentru noi nu au fost, și ne bucurăm cu atât mai mult cu cât adăugăm în lista proiectelor aprobate, proiectul de față, după ce în decembrie 2023 un alt beneficiar a semnat un acord de finanțare pentru o investiție de 29 milioane Euro”, a declarat Liciniu Lupu, fondator și CEO Fabrica de Consultanță.

Apelul de proiecte deschis în cadrul Programului Tranziție Justă, vizează investițiile inițiale realizate de către IMM-uri în județele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galați, Prahova și Mureș. Valoarea ajutorului financiar nerambursabil este între 200.000 Euro și 8 milioane Euro, iar intensitatea sprijinului variază între 60% și 75%. Bugetul total alocat în cadrul programului este de 775.569.856 EUR.

Fabrica de Consultanță activează de peste 17 ani pe piața serviciilor de consultanță în accesarea finațărilor nerambursabile europene, guvernamentale sau din alte surse. Până în prezent, a atras pentru clienții săi finanțări nerambursabile de peste 300 Milioane Euro și a dezvoltat un portofoliu de 850 de proiecte scrise și implementate cu succes. Printre clienți se numără atât companii private, cât și instituții publice. Proiectele implementate la nivel național acoperă numeroase domenii de activitate: agricultură, producție, comerț, servicii, construcții, industrie, sănătate.

Mai multe detalii despre Fabrica de Consultanță, aici:https://www.fdc.ro/

Articol susținut de Fabrica de Consultanță