Vremea va avea variaţii pe parcursul următoarelor două săptămâni, însă va fi mai cald decât în mod normal pentru această perioadă. În intervalul 12-14 februarie și după 18 februarie se vor înregistra precipitații, conform prognozei pentru următoarele două săptămâni.

GhioceiFoto: Geoffrey Swaine / Shutterstock Editorial / Profimedia

Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni prognoza pentru perioada 12-25 februarie:

BANAT

Vremea va fi deosebit de caldă în prima zi a intervalului, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 14 grade. Din 13 februarie și până în 25 februarie, cu variații de la o zi la alta, valorile termice diurne se vor menține peste mediile multianuale specifice acestei perioade, mediile acestora urmând a se încadra între 7 și 11 grade. Minimele vor avea o tendință de scădere treptată de la o medie de 7 grade în prima noapte, până la -1 grad în jurul datei de 14 februarie. Ulterior acestei date, media estimată pentru temperaturile minime va fi în jurul valorii de 0 grade. Temporar, vor fi precipitații în 12 și 13 februarie, iar cu o probabilitate în creștere și după data de 18 februarie.

CRIȘANA

Vremea va fi deosebit de caldă în prima zi a intervalului, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 14 grade. Din 13 februarie și până în 25 februarie, cu variații de la o zi la alta, valorile termice diurne se vor menține peste mediile multianuale specifice acestei perioade, mediile acestora urmând a se încadra între 7 și 10 grade. Minimele vor avea o tendință de scădere treptată de la o medie de 7 grade în prima noapte, până la -2 grade în jurul datei de 14 februarie. Ulterior acestei date, media estimată pentru temperaturile minime va fi în jurul valorii de 0 grade, cu posibile valori mai ridicate spre finalul intervalului de anticipație. Temporar, vor fi precipitații în 12 și 13 februarie, iar cu o probabilitate în creștere și după data de 18 februarie.

TRANSILVANIA

În prima zi a intervalului, vremea va fi cu mult mai caldă față de normalul termic al perioadei, cu o medie regională a temperaturii maxime de 14 grade. Se va răci din 13 februarie, însă temperaturile maxime estimate se vor situa în continuare ușor peste normalul climatologic, respectiv o medie a acestora, ce va fi cuprinsă între 5 și 8 grade. Primele 2 nopți din interval vor fi calde pentru această dată, cu valori minime pozitive, cuprinse între 2 și 5 grade. După 15 februarie, temperaturile minime vor fi preponderent negative, cu o medie regională ce va oscila între -5 și -2 grade. Temporar, vor fi precipitații în perioada 12 – 14 februarie, iar pe alocuri se vor acumula cantități de apă însemnate. Precipitații sunt posibile și în a doua săptămână de prognoză, mai ales în jurul datei de 21 februarie.

MARAMUREȘ

În prima zi a intervalului, vremea va fi cu mult mai caldă față de normalul termic al perioadei, cu o medie regională a temperaturii maxime de 14...15 grade. Se va răci din 13 februarie, însă temperaturile maxime estimate se vor situa în continuare ușor peste normalul climatologic, respectiv o medie a acestora, ce va fi cuprinsă între 5 și 8 grade. Primele două nopți din interval vor fi calde și în această regiune, cu valori minime de 4...6 grade. După 15 februarie, temperaturile minime vor fi preponderent negative, cu o medie regională ce va oscila între -4 și 0 grade. Temporar, vor fi precipitații în perioada 12 – 14 februarie, iar izolat sunt posibile și cantități de apă însemnate. Precipitații sunt posibile și în a doua săptămână de prognoză, mai ales în jurul datelor de 21 și 25 februarie.

MOLDOVA

Vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că după ce în prima zi din interval în regiune vor fi maxime de 15...17 grade, se va ajunge la 2...4 grade în perioada 15 – 17 februarie, valori termice apropiate de mediile multianuale. Din 18 februarie, vor fi mici variații de la o zi la alta, astfel că până la sfârșitul celei de-a doua săptămână de prognoză maximele se vor situa în general între 5 și 7 grade. Valorile medii ale minimelor vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în intervalul 12 - 14 februarie și vor fi cuprinse între 2 și 6 grade, apoi vor deveni preponderent negative, cele mai scăzute valori, în jurul a -4 grade, fiind posibile în jurul datei de 17 februarie. Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 16 februarie, iar pe alocuri se pot acumula cantități de apă însemnate. Precipitații sunt posibile și în a doua săptămână de prognoză.

DOBROGEA

În primele două zile vremea va fi deosebit de caldă pentru luna februrie, cu o medie a temperaturilor maxime de 14...16 grade. Ulterior se va răci treptat și se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 3...5 grade în perioada 16 – 18 februarie. Din 19 februarie, se estimează o creștere a temperaturilor maxime, spre valori medii de 7...8 grade, posibil până spre 10...12 grade la finalul intervalului. Evoluția va fi comparabilă și în regimul nocturn al temperaturilor, respectiv o scădere treptată de la 6...7 grade în prima noapte, până la -2...0 grade în perioada 17 – 19 februarie, apoi o creștere ușoară până la 2...4 grade. Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 16 februarie. În restul intervalului, probabilitatea de apariție a acestora va fi mai redusă.

MUNTENIA

În prima zi a intervalului, media regională a temperaturilor maxime va fi de 15 grade, valoare cu mult peste normalul climatologic al datei, însă în următorele zile (până pe 18 februarie), tendința va fi de răcire de la o zi la alta, până la valori de 6...8 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi ușor mai ridicate, spre o medie a valorilor maxime ce ar putea atinge 10...11 grade. Evoluția va fi comparabilă și în regimul nocturn al temperaturilor, respectiv o scădere treptată de la 4...5 grade în primele două nopți, până la -3...-1 grad în perioada 17 – 20 februarie, apoi o creștere ușoară până la 1...2 grade. Temporar, vor fi precipitații în perioada 12 – 16 februarie. În restul intervalului, probabilitatea de apariție a acestora va fi mai redusă.

OLTENIA

În prima zi a intervalului, media regională a temperaturilor maxime va fi de 14 grade, valoare cu mult peste normalul climatologic al datei, însă în următorele zile (până pe 18 februarie), tendința va fi de răcire de la o zi la alta, până la valori de 7...8 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi ușor mai ridicate, spre o medie a valorilor maxime ce ar putea atinge 10...11 grade. Primele 2 nopți din interval vor fi calde pentru această dată, cu valori minime pozitive, cuprinse între 3 și 5 grade. După 15 februarie, temperaturile minime vor fi preponderent negative, cu o medie regională ce va oscila între -2 și 1 grad. Temporar, vor fi precipitații în perioada 12 – 14 februarie, iar izolat în zona de deal se pot acumula cantități de apă însemnate. Precipitații sunt posibile și în a doua săptămână de prognoză.

LA MUNTE

În prima zi din interval, media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va fi de 4 grade. Din 13 februarie și până în 25 februarie, cu variații de la o zi la alta, valorile termice diurne se vor situa în general între -2 și 2 grade. Minimele vor avea o tendință de scădere treptată de la o medie de 0 grade în prima noapte, până la -8 grade în jurul datei de 15 februarie. Ulterior acestei date, medie estimată pentru temperaturile minime va fi în jurul valorii de -6 grade. Temporar, vor fi precipitații în perioada 12 – 16 februarie, iar pe alocuri se vor acumula cantități de apă însemnate. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată și în a doua săptămână de prognoză.