Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus, luni, la Agenția Națională de Integritate(ANI) o sesizare care îl vizează pe șeful DNA Marius Voineag. Potrivit acestuia, declarațiile de avere ale procurorului-șef al DNA ridică mari semne, printre acestea darul de la botez.

DNAFoto: MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia

„În declarația de avere, pe lângă multe terenuri, multe apartamente, multe conturi, domnul Voineag a declarat o petrecere de botez cu daruri de 500.000 de lei, asta înseamnă 100.000 de euro. Trebuie să vedem cine a dat darul și dacă acele daruri n-au fost un fel de taxă de protecție. Eu cred că, în această declarație de avere, ANI poate găsi lucruri foarte interesante care trebuie oricum verificate foarte atent. Domnul Voineag trebuie să fie un exemplu de integritate, un exemplu de moralitate. Deocamdată, din declarațiile lui nu este foarte clar care este sursa unor sume de bani din această declarație de avere impresionată și pentru un bugetar de lux”, a declarat deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR a precizat că procurorul Marius Voineag a clasat un dosar de corupție care viza doi generali SRI, suspecți că ar fi semnat în fals niște achiziții în pandemie, care nu intraseră în patrimoniul Serviciului Român de Informații.

„De ce ne ridică suspiciuni această declarație de avere? Pe lângă faptul că domnul Voineag poartă ceasuri la fel de scumpe ca Rareș Bogdan, este bizară activitatea domnului Voineag, de când a fost pus de Iohannis la șefia DNA. Domnul Voineag pare să acopere niște generali SRI, niște pești mari. Suspiciunea mea e că la acea petrecere de botez de 100.000 de euro e posibil să fi fost pe listă și niște generali SRI. Rog ANI să-și facă datoria”, a mai declarat Emanuel Ungureanu.

Marius Voineag este în prezent șeful DNA. El a fost procuror-şef adjunct al Secţiei de urmărire penală şi criminalistic din cadrul Parchetului General.El a condus Serviciul de combatere a macrocriminalității economico-financiare din DIICOT.

În ultima declarație de avere din iunie 2022, pe care a completat-o în calitate de judecătoare la CSM, Marilena Voineag, soția procurorului Marius Voineag, a scris în declarația de avere că au primit 502.500 de lei la petrecerea de botez.

În anul fiscal anterior, Marius Voineag a încasat 226.710 de lei drepturi salariale de la Parchetul General, din funcția de procuror-șef adjunct secție. De asemenea, el a încasat 54.070 de lei drepturi salariale restante de la DIICOT.