Un medic neurolog din Bucureşti, aflat sub influenţa alcoolului combinat cu medicamente din categoria benzodiazepinelor, este cercetat sub control judiciar, fiind acuzat că a tăiat cu o macetă cablul de internet şi un senzor de iluminat dintr-o cafenea din Sectorul 1. În luna decembrie, el ar fi intrat în aceeași cafenea, unde a dat foc unei încăperi.

Masina de PolitieFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Conform unui comunicat al Poliției Capitalei, duminică, polițiștii de la Secția 1 au prins în flagrant și, ulterior, au reținut un bărbat în vârstă de 33 de ani, acuzat de distrugere. El a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Ancheta a fost declanșată după ce Secția 1 Poliție a fost sesizată prin apel 112, de către o femeie, că în jurul orei 01.00 a observat pe camerele video că în interiorul unei cafenele din Sectorul 1 ar fi intrat o persoană ce ar fi secționat cablul de furnizare a serviciilor de internet, precum și cablul de alimentare aferent senzorului de iluminat, aflate în exteriorul localului.

Bărbatul - care avea asupra sa o macetă cu lama de aproximativ 55 de centrimetri - a fost prins în dreptul ușii cafenelei, a fost somat de polițiști, însă a încercat să fugă, mai spune Poliția Capitalei.

După extinderea cercetărilor, anchetatorii au stabilit că bărbatul a provocat distrugeri în aceeași cafenea și în 16 decembrie, când ar fi incendiat camera de depozitare, fiind distruse mai multe bunuri, printre care și obiecte electronice, cu un prejudiciu aproximativ 7.000 de lei.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că bărbatul este medic specialist neurolog la Centrul de Diagnostic și Tratament Dorobanți, iar la momentul comiterii faptelor se afla sub influența alcoolului și a unor medicamente din categoria benzodiazepinelor.

Poliția a fost sesizată de către administratorul cafenelei Zato, iar la apariția polițiștilor bărbatul a încercat să scape, fugind pe străduțele adiacente și fiind prins la intrarea într-un bloc din apropiere.

Pe baza imaginilor puse la dispoziție de către administratorul cafenelei, s-a stabilit că și în 16 decembrie el a pătruns în cafeneaua Zota și a incendiat zona de depozitare a mărfii.