​Meteorologii anunță cod galben de vânt puternic în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei. Se anunță ploi abundente în toată țara și în zonele de munte ninsori, conform Agenției Naționale de Meteorologie (ANM).

Avertizare de vânt puternicFoto: Wirestock / DreamsTime.com

Luni, de la ora 10:00 la 18:00 vântul se va intensifica și va ajunge până la 65 de km/h.

„Vântul va avea intensificări în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei. Vor fi viteze în general de 55...65 km/h, iar în județul Constanța și pe litoral, rafalele vor depăși temporar 70 km/h. Pe litoral vântul va continua să prezinte intensificări în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze de 50...55 km/h”, conform ANM.

FOTO: ANM

În aceeași perioadă vor fi și precipitații în aproape toată țara.

„În intervalul menționat, temporar se vor semnala precipitații în aproape toată țara și se vor acumula cantități de apă în general de 15...25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă, însoțite și de descărcări electrice îndeosebi în sud-estul teritoriului. La munte, în noaptea de marți spre miercuri, trecător și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații mixte”, arată meteorologii.

În ziua de marți, în zona Carpaților Meridionali și în Carpații de Curbură vor fi rafale de până la 80 de km/h.

În ce zone ale țării se așteaptă ninsori

Luni și marți la altitudini de peste 1.500 de metri se așteaptă ninsori.

„În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, precum și în zonele montane aferente va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25...30 l/mp, iar izolat de 50 l/mp. La altitudini mai mari de 1500 m, îndeosebi pe parcursul zilei de marți (13 februarie) în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local consistent”, mai anunță ANM.

FOTO: ANM

Foto: Dreamstime.com