Incident în Capitală, acolo unde un membru al lumii interlope din Bucureşti, cunoscut sub porecla Robert Yoc, a fost arestat preventiv după ce l-ar fi împuşcat în antebraţ cu un pistol cu bile pe un văr al său, pe care îl suspecta că ar avea o relaţie extraconjugală cu soţia sa, transmite news.ro. Interlopul se afla deja sub control judiciar pentru o tentativă de omor din anul 2021.

Masina de politieFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Poliţia Capitalei a anunţat, duminică, faptul că poliţiştii de la Secţia 26 Poliţie au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară şi un mandat de aducere, în municipiul Bucureşti, într-un dosar penal de lovire sau alte violenţe, ameninţare şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

  • „În fapt, la data de 6 februarie 2024, Secţia 26 Poliţie a fost sesizată, prin sistem 112, de către un bărbat, în vârstă de 36 de ani, cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orei 15.00, ar fi suferit o plagă prin împuşcare, în regiunea antebraţului, în timp ce se afla la o adresă din Sectorul 4. Din primele cercetări efectuate de către poliţiştii care s-au deplasat cu operativitate la faţa locului, s-a stabilit că, în urma unor divergenţe verbale cu un bărbat, privind o presupusă relaţie extraconjugală cu soţia sa, acesta i-ar fi provocat o rană prin împuşcare, prin folosirea unui pistol cu bile de cauciuc”, a arătat sursa citată.

Bărbatul rănit a fost transportat de către un echipaj de prim-ajutor la o unitate medicală, pentru îngrijiri de specialitate.

De asemenea, din investigaţii s-a stabilit că suspectul, un bărbat de 47 de ani, se afla sub măsura controlului judiciar.

În vederea probării activităţii infracţionale a bărbatului, vineri a fost pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, fiind identificat şi ridicat pistolul pe care acesta l-ar fi folosit la comiterea faptei. Totodată, a fost pus în aplicare un mandat de aducere, emis pe numele suspectului, el fiind găsit cu sprijinul poliţiştilor Secţiei 19 şi dus la audieri.

În baza probatoriului administrat, el a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior arestat preventiv, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 26 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe, ameninţare şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

  • Surse judiciare afirmă că bărbatul împuşcat în antebraţ este văr primar cu suspectul, cunoscut cu porecla Robert Yoc. Incidentul a avut loc în bucătăria locuinţei, din cauză că Robert Yoc îl suspecta pe acesta că avea o relaţie extraconjugală cu soţia sa.

Robert Yoc, un cunoscut al lumii interlope, se afla sub control judiciar pentru o tentativă de omor din anul 2021. El este cunoscut şi pentru că a fost implicat în scandaluri cu clanul Cămătaru. De asemenea, el ar fi intrat cu o sabie la priveghiul celor trei copii ai săi, care au murit în urma unui incendiu, gestul fiind motivat de un conflict cu mama acestora.