Guvernul va propune mediului privat un program național care să permită ca, în următorii 5 ani, să avem 50.000 de locuri anual cerute de mediul de afaceri în învățământul dual, de 5 ori mai mult ca acum. „Până să comasăm alegeri, propun să comasăm efortul dintre stat și mediul privat pentru a găsi soluții care să ajute concret economia”, a declarat joi premierul Marcel Ciolacu.

Invatamant dualFoto: Auremar / Dreamstime.com
  • Învățământul dual este o formă de organizare a învățământului profesional și tehnic, tripartită, ce are la bază un contract de parteneriat între operatorul economic, unitatea de învățământ și unitatea administrativ-teritorială, precum și contracte individuale de pregătire practică între operatorul economic, elev/părinte-tutore și unitatea de învățământ.

Premierul a anunțat intenția demarării acestui program, la începutul ședinței de Guvern, după discuțiile din ultimele săptămâni cu reprezentanții tuturor marilor investitori, atât români, cât și străini, pentru identificarea unor soluții pentru deficitul forței de muncă.

În acest sens, Ciolacu a spus că se va întâlni săptămâna viitoare cu patronatele din Confederația Concordia și Consiliul Național al IMM-urilor pentru consolidarea unui pachet de măsuri de sprijin pentru firmele românești.

Sursa foto: Auremar / Dreamstime.com