Traficul în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu este blocat joi, pe sensul de ieşire din ţară, din cauza protestului fermierilor bulgari.

Cozi enorme inainte de podul Giurgiu-RuseFoto: Hotnews

Poliția de Frontieră Giurgiu a anunțat că traficul pe sensul de ieşire din România este blocat începând cu ora 10.00 pentru toate categoriile de mijloace de transport din cauza protestului fermierilor bulgari.

Protestul este programat să dureze patru ore.

Fermierii bulgari au declanșat proteste începând de marți. Miercuri, au blocat pentru a doua zi la rând podul de peste Dunăre la Ruse, au deversat o cisternă cu lapte și au organizat un marş cu maşini agricole lângă punctul de control de la graniţă.

Reprezentanţi ai Asociaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli au anunțat că durata acţiunilor de protest va creşte în fiecare zi - cu excepţia weekendului, când nicio şosea nu va fi închisă - până când cererile fermierilor vor fi satisfăcute, a scris Agerpres, citând BTA.

Şi miercuri au fost probleme cu traficul la PTF Giurgiu, după ce fermierii bulgari au protestat timp de peste trei ore în sensul giratoriu din PTF Ruse.