Un român de 41 de ani căutat pentru 90 de furturi în Austria a fost prins de polițiști într-un apartament din Sectorul 6 al Capitalei unde se ascundea sub un pat. Forțele de ordine l-au scos cu forța și dus în arestul Poliției Capitalei. Pe numele bărbatului a fost emis un mandat european de arestare, acesta fiind acuzat de 90 de infracțiuni de furt comise în Austria, participarea la un grup organizat și altele.

Bărbat acuzat de furt scos de polițiști de sub patFoto: captura video

Bărbatul a fost prins duminică de către polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB).

„La o adresă din Sectorul 6, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 41 de ani, împotriva căruia, la data de 3 noiembrie 2023, autoritățile judiciare din Austria au emis un mandat european de arestare.

Bărbatul era urmărit internațional pentru săvârsirea a 90 de infracțiuni de furt, participare la un grup organizat, însușire de mijloace de plată non numerar, utilizare frauduloasă de date informatice prevăzute de art. 127, 128, 129 și 230 din Codul penal austriac”, a anunțat Poliția Capitalei.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, iar ulterior s-a decis reținerea sa pentru o perioadă de 24 de ore fiind încarcerat în Arestul Poliției Capitalei, „urmând a fi făcute demersurile legale, în materie penală pe linia cooperării internaționale”.