Artistul Tudor Chirilă relatează un „moment nasol” pentru un actor petrecut vineri seară, la piesa de teatru „Căsătoria” din distribuția căreia face parte la Teatrul de Comedie din București. El povestește că unui spectator i-a sunat telefonul, iar dacă ar fi fost scena lui, probabil ar fi oprit spectacolul.

Tudor ChirilaFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Tudor Chirilă spune că, deși au trecut 28 de ani de la apariția telefoanelor mobile în România, acestea încă mai sună în sala de teatru.

„Teatrul nu e cinematogaf”

  • „Telefoanele mobile au apărut la noi prin 96. De atunci au trecut 28 de ani și ele încă mai sună în sala de spectacol. Cum s-a întâmplat aseară la Căsătoria la Teatrul de Comedie.
  • Probabil că dacă era scena mea aș fi oprit spectacolul. Măcar pentru a-l face să înțeleagă pe proprietar cât de nasol e pentru un actor să-i fie întreruptă concentrarea.
  • Aș mai adăuga că vedem fețele luminate de ecrane, că vedem, fără să ne dorim asta, telefoanele îndreptate spre noi filmåndu-ne și aș zice că e urât, urât rău.
  • Teatrul nu e cinematogaf. Teatrul e un loc în care publicul se conectează cu actorii și invers. Conexiunea asta este fragilă, firavă, ușor de frânt. Dă-l dracu’ de telelefon, băi nene, nu e nevoie să spui lumii că ai fost la teatru. Sau nu, poți s-o spui, nu mai tre’ s-o și arăți”, a scris Tudor Chirilă pe Facebook.