​Meteorologii anunță vreme închisă, ploi, lapoviță și ninsoare în unele zone din țară, în acest weekend. La începutul săptămânii viitoare, însă, un aer tropical va aduce în România temperaturi de primăvară.

Peisaj de iarnaFoto: Ryhor Bruyeu, Dreamstime.com

Meteorologul Mihai Timu a declarat, vineri, la Digi24, că un front de aer rece aduce o ușoară răcire a vremii în acest weekend.

  • „Vremea va fi închisă mai ales în zonele intracarpatice, unde vor fi precipitații. Vor fi ninsori în Maramureș și Transilvania, ploi și lapoviță în Banat și Crișana. Ninsorile de la munte nu vor fi cantitative.
  • Vom avea o încălzire a vremii, duminică se vor depăși zece grade în toată țara.
  • Prima parte a săptămânii va aduce o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit, vorbim de un aer tropical care va migra spre sud-estul Europei, inclusiv peste țara noastră. În prima parte a săptămânii viitoare vor fi temperaturi de primăvară în toată țara. Noaptea, temperaturile vor oscila între 0 și 7 grade”, a declarat meteorologul.

Prognoza pentru luna februarie

Administrația Națională de Meteorologie a publicat, vineri, prognoza pentru luna februarie, anunțând temperaturi peste valorile normale pentru această perioadă în intervalul 5 - 19 februarie, precum și precipitaţii în a doua jumătate a lunii.

Săptămâna 5-12 februarie

  • Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile extracarpatice.
  • Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Munţilor Apuseni şi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali, precum şi în regiunile nord-vestice, dar şi deficitar în cele sudice şi sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Săptămâna 12-19 februarie

  • Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-estice.
  • Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în vestul Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului.

Săptămâna 19-26 februarie

  • Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile intracarpatice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale.
  • Regimul pluviometric va avea o tendinţă uşor excedentară în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în extremitatea de sud-est a teritoriului.

Săptămâna 26 februarie-4 martie

  • Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
  • Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

(Sursa foto: Dreamstime.com)