Patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, a scăpat de arestul preventiv, în urma unei decizii definitive luate joi de Tribunalul Prahova. Amintim că opt oameni, între care și fiul lui Dinicu, au murit în urma unui incendiu care a cuprins pensiunea în a doua zi de Crăciun, iar controalele ulterioare au arătat că, printr-un șir de nereguli, pensiunea a funcționat timp de un decendiu fără autorizații.

Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor, retinutFoto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Tribunalul Prahova a decis, joi, înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul lui Cornel Dinicu, pentru o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, cei doi administratori din acte ai pensiunii - Adelina Elena Ilie şi Adrian Ristin - au scăpat de arestul la domiciliu, fiind plasați sub control judiciar.

Decizia este definitivă.

Luni, Judecătoria Ploiești hotărâse prelungirea arestului preventiv cu alte 30 de zile pentru Cornel Dinicu, care ceruse înlocuirea arestului preventiv cu controlul judiciar, decizie contestată de Dinicu.

Amintim că opt oameni au murit într-un puternic incendiu izbucnit în a doua zi de Crăciun la complexul turistic Ferma Dacilor din Tohani, județul Prahova.

Anchetatorii au stabilit că pensiunea a funcţionat mai bine de un deceniu fără autorizaţii de securitate la incendiu şi fără autorizaţie de construire. În faţa anchetatorilor, Cornel Dinicu, al cărui fiu a murit în incendiu, a susţinut că focul a fost pus de o mână criminală.

CITEȘTE ȘI: