O femeie din Galați a fost reținută, joi, fiind acuzată că și-a ucis fiica în vârstă de 9 ani, pe care a lovit-o în mod repetat cu diverse obiecte, dar a și ars-o cu un aprinzător de aragaz, provocându-i arsuri pe tot corpul. Femeia mai are două fetițe în vârstă de 5 și 7 ani, care au fost date în grija statului.

Masina de PolitieFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Femeia a fost reținută după zece ore de audieri, ea spunându-le procurorilor că a comis fapta pentru că s-a enervat. Joi, va fi dusă la Tribunalul Galați cu propunere de arestare preventivă.

Parchetul Tribunalului Galaţi a precizat, într-un comunicat transmis joi, că femeia a fost reținută pentru infracțiunea de omor asupra unui membru de familie.

Procurorii spun că în perioada 26-30 ianuarie și-a agresat în mod repetat fiica în vârstă de 9 ani, pe care „a lovit-o cu obiecte contondente, i-a cauzat arsuri şi a comprimat-o cu mâinile, provocându-i leziuni traumatice pe toată suprafaţa corpului, care şi-au cumulat efectul (şoc traumatico-hemoragic), conducând în final la producerea directă şi necondiţionată a decesului”.

Fetița a murit joi, iar procurorii spuneau că au existat „suspiciuni că moartea acesteia a fost violentă, posibil cauzată de acţiunile mamei sale”.

Legiștii au finalizat raportul medico-legal și au stabilit că fetița a murit din cauza unor leziuni externe și interne extrem de grave, conform Digi 24. Avea vânătăi pe tot corpul și arsuri profunde, după ce ar fi fost arsă cu un aprinzător de aragaz cu flacără.

Femeia locuia împreună cu cele trei fetițe ale sale, precum și cu fratele ei și soția acestuia. Ceilalți doi copii - în vârstă de 5 și 7 ani - au fost preluați de asistenți sociali, dar nu se poate comunica cu ei, fiind în stare de șoc.