Angajații Fabricii de pulberi Făgăraș, singurul producător de explozivi de mare putere și propulsoare solide din România, au declanșat luni un protest spontan, potrivit Radio România Târgu Mureș.

protest la Fabrica de Pulberi FăgărașFoto: captura video Monitorul de Făgăraș

Cei 150 de angajați ai Fabricii de pulberi Făgăraș au oprit lucrul, fiind nemulțumiți de salarizare, întârzierea la plata lefurilor și lipsa de comunicare cu conducerea Romarm, compania care administrează uzina.

Ei reclamă că nu și-au primit salariile aferente lunii decembrie, iar bugetul din acest an asigură doar jumătate din fondul de salarii.

„Toți salariații sunt nemulțumiți, au o incertitudine asupra viitorului lor, al societății, cu atât mai mult cu cât este unicul producător de pulberi și explozivi de mare putere din România”, a declarat liderul sindicatului Nitramonia Rompiro, Lucian Cupu.

Cupu susține că nu s-au făcut investiții iar volumul de muncă pentru producerea de muniție nu a crescut, deși este război la graniță.

„Oamenii lucrează în aceleași condiții, nu s-a investit, deocamdată, nimic. Acest lucru ar trebui să fie o altă discuție, vizavi de ce se întâmplă și cum ne pregătim, Doamne ferește, de un eventual asalt al rușilor către de noi, cu ce ne vom apăra. Putem cumpăra F 16, putem cumpăra orice altceva, ca să putem să le folosim, corvete și așa mai departe, trebuie ceva ca să se arunce și să și explodeze, care se face numai la Făgăraș, ia lucrurile nu sunt tocmai cum ne așteptăm”, a mai declarat liderul sindical.

Dacă nu vor găsi înțelegere din partea conducerii, angajații fabricii iau în calcul organizarea unui protest la București.