Peste 100 de protestatari, în frunte cu liderul AUR, George Simion, au blocat vineri dimineața circulația în fața sediului Autorității de Supraveghere Financiare și au acuzat că li s-a promis că o delegație va fi primită în instituție, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Protest AUR la ASFFoto: Captura Facebook

Protestatarii au scandat „Afară, afară, cu hoții din țară!”, „Hoții de la ASF, să deschidă ușile!” și „Hoții de la AFF, și-au mărit salariile”.

Simion a spus că manifestanții se vor duce spre Piața Guvernului: „Ne ducem să-i facem o vizită surpriză domnului Ciolacu”, adăugând că „jandarmii să stea aici să-i păzească pe boii ăștia.”

Printre manifestanți se numără și Ilan Laufer, fost ministru pentru mediul de afaceri în guvernul Mihai Tudose, membru aur din noiembrie 2023.

Protest contra scumpirii polițelor RCA

George Simion, împreună cu membri ai conducerii partidului şi mai mulți susținători, spun că au venit să protesteze în fața sediului Autorităţii de Supraveghere Financiară din cauza creşterii „necontrolate" a preţurilor RCA.

„Şefii acestei instituţii au venit în Parlament, au trecut şase luni de zile, doar pentru a primi prime şi pentru a nu acţiona. De mult trebuia înfiinţat CEC Asigurări pentru a prelua acele asigurări obligatorii care erau la Astra, care erau Euroins. CEC Asigurări putea fi un angajament al statului român pentru şoferii care nu îşi permit să-şi plătească poliţa de asigurare. Nu au făcut asta, actuala conducere are datoria de a veni în faţa Parlamentului şi, în primul rând, astăzi, de a discuta cu noi. Să-l vedem pe domnul Petrescu şi să-i vedem pe cei doi vicepreşedinţi, care până mai ieri erau deputaţi, care sunt soluţiile lor pentru oamenii din stradă. Vom fi aici, în faţa fiecărei instituţii care există degeaba şi există pe bani mulţi. Au 15 salarii pe an, au prime de vacanţă", a declarat Simion, potrivit Agerpres.

Protestatarii au huiduit, au cerut oamenilor de ordine să deschidă uşile instituţiei pentru a discuta cu şeful ASF şi au scandat lozinci împotriva conducerii autorităţii: „ASF - Mafie", „RCA-ul l-aţi dublat, primele le-aţi încasat", „ASF - Ciuma roşie", „Deschideţi uşile, să vadă primele", „PSD şi PNL, angajaţi la ASF", „Hoţii de la ASF şi-au mărit salariile", „Ruşine, ruşine să vă fie".