Raportul final al Serviciului Județean de Medicină Legală Neamț în cazul morții Sharei, eleva olimpică din București care a murit misterios în casa unui băiat din Neamț, arată că adolescenta de 16 ani nu a întretinut relații sexuale cu tânărul de 19 ani și că decesul a fost cauzat de o reacție puternică și generalizată produsă de drogurile de mare risc care au fost găsite în sângele fetei, potrivit avocatului Adrian Cuculis.

MorgăFoto: DreamsTime

Moartea „s-a datorat insuficienței cardio-repiratorii acute, consecinţa unei intoxicaţii acute cu 4-METHYLMETCHATINONA (mefedronă), cu vasoplegie toxică consecutivă și hemoragie generalizată prin diapedeză, exteriorizată secundar”, se arată în raportul final al medicilor legiști.

Adolescenta nu a consumat alcool etilic, mai arată analizele de laborator.

De asemenea, fata era virgină în momentul în care a decedat.

„Raport final și răsturnare de situație în cazul de la Piatră Neamț. Fata cunoscută cu numele de „Shara” a murit misterios în dormitorul unui băiat ce-l cunoscuse pe Internet și care i-a furnizat droguri de mare risc, iar în cele din urmă fata a decedat din pricina unei hemoragii masive. Raportul final SJML arată că fata NU intretinuse de fapt relații sexuale cu acest individ iar decesul a fost cauzat de o reacție puternică și generalizată produsă de drogurile de mare risc administrate. Stopul respirator a fost cauza finală tanatogeneratoare”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

Shara, eleva olimpică din București, a murit pe 31 iulie 2023.

„De precizat că dintre toți cei care au fost arestați în cauza, niciunul nu se mai află în arest preventiv și nici la domiciliu, având în vedere trecerea celor 180 de zile de arest iar codul de procedura nu permite o durata mai mare până la trimiterea în judecată”, a mai spus avocatul Adrian Cuculis.

Tânăra de 16 ani din București a venit la Piatra-Neamţ pentru a participa la un concurs. Ea a fost așteptată la gară de un tânăr de 19 ani, pe care l-ar fi cunoscut pe internet. Acesta a condus-o cu maşina, la el acasă, în localitatea Dumbrava Roşie.

Mama băiatului a sunat la ambulanță după câteva ore. Inițial, a fost vehiculată ipoteza că tânăra ar fi murit din cauza unei hemoragii puternice, după ce băiatul încercase să întreţină cu ea relații intime.

Rezultatele necropsiei au arătat însă o intoxicație cu un drog sintetic. Din cercetări a reieşit că fata ar fi consumat un drog de tip cristal considerat, conform examenului necroptic, drept cauză determinantă a intoxicaţiei care a condus la decesul acesteia.

Trei persoane acuzate de procurorii DIICOT Neamţ de trafic de droguri de mare risc, implicate în dosarul minorei în vârstă de 16 ani, din Bucureşti, care a murit din cauza consumului de droguri, au fost arestaţi preventiv de judecătorii Tribunalului Neamţ.

Shara nu a ajuns niciodată în camera de hotel, acolo unde îi indicase mamei că stă împreună cu prietena ei.

În miezul nopţii, părinții Sharei au primit vestea cumplită că fiica lor este moartă. Primul lucru la care rudele fetei s-au gândit a fost că tânăra a fost drogată fără voia ei și violată.

​​Tatăl adolescentei de 16 ani a declarat al scurt timp după tragedie că fata a fost drogată fără știrea ei.