Una dintre cele mai răspândite substanțe nocive este bisfenolul – BPA. Această substanță chimică se găsește în mod obișnuit în produsele de plastic, precum recipientele de apă și cele alimentare.

Recipientele din plastic fi înlocuite cu cele din oțelFoto: Shutterstock

Ca părinți, ne dorim să-i ținem pe copii departe de substanțele care le pot afecta sănătatea și dezvoltarea armonioasă, însă acestea se găsesc inclusiv în lucruri pe care le considerăm inofensive, cum sunt recipientele de apă și mâncare.

Lipsa de informare ne poate pune în situația de a-i expune pe cei mici unor substanțe chimice toxice fără să știm. Prof.dr. Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, enumeră trei dintre aceste substanțe periculoase, riscurile pe care le au asupra sănătății și soluțiile pe care le avem la îndemână pentru a le evita. Una dintre cele mai răspândite substanțe nocive este bisfenolul – BPA.

Această substanță chimică se găsește în mod obișnuit în produsele de plastic precum recipientele de apă și cele alimentare. Este utilizată la fabricarea veselei din plastic reutilizabile, a sticlelor și dozelor de băuturi, a echipamentelor sportive, a CD-urilor și a DVD-urilor. Totodată, BPA este prezent și în banalul bon scos la casa de marcat a magazinelor. Substanța ajunge în corp prin ingerare, astfel că se recomandă spălarea mâinilor în cazul manipulării prin contact prelungit cu hârtia folosită la casa de marcat.

CITEȘTE CONTINUAREA ÎN TOTUL DERSPRE MAME