În a 12-a zi de proteste de pe DN2, de la Afumați spre intrarea în București, fermierii și transportatorii nu au vrut să participe la protestul care a primit autorizație să se desfășoare în Piața Constituției din Capitală. Unul dintre protestatari a explicat că nu vor să se afilieze politic, conform Știrile TVR. Pe de altă parte, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a spus că organizatorul protestului din București va fi întrebat dacă acțiunea de protest va continua și în zilele de luni și marți.

Protest fermieri/transportatori, Piața ConstituțieiFoto: Ovidiu Popica / HotNews.ro

Refuzul protestatarilor de la Afumați de a participa la manifestația din Capitală vine în contextul în care organizatorul protestului din Piața Constituției este un avocat care a recunoscut că a semnat cererea de adeziune la partidul senatoarei Dianei Șoșoacă, SOS.

„Suntem de 12 zile alături de frații noștri din agricultură, fermieri, vom rămâne ferm pe poziție la Afumați. Nu ne-am afiliat niciunui partid politic sau unui reprezentant politic. Rămânem în Afumați. Am fost blocați aici, am rămas aici și vom rămâne. Oricine este liber să meargă să protesteze în București. Noi vom rămâne aici”, a spus unul dintre protestatari, Ciprian Melinte, conform sursei citate anterior.

Nicușor Dan spune că organizatorul protestului din Capitală va fi întrebat dacă manifestația va continua și luni și marți

La protestul care a început teoretic duminică de la ora 9:30 în Piața Constituției a ajuns un singur cap de tractor, iar pe parcursul zilei au fost cel mult 15 persoane prezente în același timp.

În acest context, primarul Capitalei a spus că îl va întreba pe organizatorul protestului, avocatul Mircea Bogdan Petre, dacă acțiunea de protest va continua și zilele următoare.

„Întrebarea este: poate reuşim o discuţie, luni, cu organizatorul fie să restrângă, fie să renunţe pentru zilele de luni şi marţi. (...) Mâine este o şedinţă ordinară a comisiei şi în timpul comisiei o să îi dăm un telefon (organizatorului, n.r.) şi o să vedem ce intenţionează", a spus Nicușor Dan, conform Agerpres.

Nicuşor Dan a precizat că, potrivit informaţiilor sale, nu există alte solicitări pentru proteste legate de nemulţumirile fermierilor şi transportatorilor.

Citește și: