Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, susține că organizatorii protestului transportatorilor și fermierilor de duminică, luni și marți, din Piața Constituției au avut timp până sâmbătă, la ora 16:00, să transmită numărul mașinilor care vor lua parte la manifestație. Din lista transmisă, rezultă că va participa un singur cap de tractor, conform declarațiilor lui Rareș Hopincă, făcute la Digi24.

Protest transportatori pancartaFoto: Hotnews

„Trebuie să precizăm următorul lucru: astăzi, până la ora 16:00, organizatorul trebuia să notifice instituțiile statului cu privire la numerele de înmatriculare ale autovehiculelor participante, numele șoferilor și numerele de telefon ale acestora. S-a transmis o astfel de listă și lista conține, repet, până la ora 16:00: un cap tractor”, a spus Rareș Hopincă.

Întrebat ce înseamnă acest lucru, prefectul Capitalei a spus că „probabil vor fi câteva utilaje”.

„Asta înseamnă că cel mai probabil nu vom avea un aflux de mașini în centrul Capitalei, în Piața Constituției, probabil vor fi câteva utilaje și câteva mașini mici pe ruta deja stabilită. Nu ne așteptăm ca această manifestație să perturbe semnificativ traficul din București”, conform prefectului.

Conform legii, „doar acest vehicul ar putea participa la protest. Au notificat un singur cap tractor de remorcă”, a explicat Rareș Hopincă.

Protestul fermierilor şi transportatorilor, aprobat pentru ziua de duminică, va avea loc în intervalul 09.30 – 22.00, a anunţat Primăria Capitalei.

Citește și: